Cazul „Pasajul Unirii” | Medicii au dat verdictul. Care e cauza morții pasagerului din autocar, în urma accidentului groaznic

Medicii legiști au tras concluziile, după ce au cercetat cadavrul bărbatului decedat la Pasajul Unirii, în prag de 2023.

28 dec. 2022, 10:48
Cazul „Pasajul Unirii” | Medicii au dat verdictul. Care e cauza morții pasagerului din autocar, în urma accidentului groaznic
Grav accident rutier în Pasajul Unirii

Avocatul șoferului din autocarul implicat în accidentul grav de la Pasajul Unirii a anunțat finalizarea autopsiei în cazul pasagerului decedat. De asemenea, juristul a precizat că are în plan să dea în judecată Primăria Sectorului 4 sau PMB, fie administratorii de drum.

În urma autopsiei s-a constatat că pasagerul a suferit leziuni incompatibile cu viața, politraumatism extrem de grav în zona toracică.

Șoferul autocarului a oferit prima reacție, în urma tragicului eveniment.

„Din păcate, am luat decizia să mă îndrept spre tunel. Nu era niciun semn că ar fi fost interzis. Era momentul rău. A fost ca și cum un tren ne-a lovit. Totul s-a întâmplat într-o secundă. După impact, nu credeam că cineva va scăpa cu viață. Am auzit strigăte și plâns peste tot! Am fost șocat și incapabil să reacționez!”, a comentat șoferul grec care a provocat accidentul de la intrarea în Pasajul Unirii.

„Dacă bara de metal nu ar fi fost atât de grea, nu am fi fost răniți, am fi fost în viață și acum ne-am fi plimbat prin București. Sunt gata să apar în justiție ori de câte ori mă cheamă! Îmi pare foarte rău pentru ce s-a întâmplat! Nimeni nu ar fi putut evita!”, a mai declarat șoferul.

 

Avocatul șoferului implicat în accidentul de la Pasajul Unirii a ieșit la atac

 

Avocatul șoferului susține că vinovatul trebuie căutat în administrație, pentru că oficialii respectivi nu s-au îngrijit de siguranța publică.

„Poate semnul acela avea o tonă sau mai mult, a rupt autocarul în două! A omorât un om, cine știe ce se mai putea petrece. Din septembrie și până acum sunt șapte accidente și nimeni nu își pune întrebarea aceasta. Caută vinovați printre șoferi și așa mai departe. Toate chestiile astea oare sunt întâmplătoare?”, a mai punctat șoferul grec.