Familia grecului ucis la Pasajul Unirii, gata să dea în judecată Primăria: „Nimeni nu-și pune întrebarea asta!”

Noi dezvăluiri în urma evenimentului oribil din București, de la Pasajul Unirii. Familia grecului ucis în accidentul de vinerea trecută ar putea cere despăgubiri consistente pentru moartea bărbatului. 

28 dec. 2022, 10:06
Familia grecului ucis la Pasajul Unirii, gata să dea în judecată Primăria: „Nimeni nu-și pune întrebarea asta!”

Apropiații bărbatului ucis în urma accidentului din data de 23 decembrie iau în calcul o acțiune în instanță împotriva autorităților din România. Mai exact, familia răposatului este pregătită să se îndrepte împotriva instituțiilor din București care au în administrație porțiunea de drum pe care s-a produs tragedia.

Fiul victimei a făcut anunțul, imediat cum a ajuns la București. Acesta a vorbit despre acțiunea în instanță înainte de a merge la INML, pentru a identifica trupul decedatului, potrivit legislației în vigoare.

„Astăzi s-a făcut autopsia. Cu siguranță vor depune plângere, sunt îndreptățiți să facă chestia asta pentru că au trecut prin clipe foarte grele. A rupt autocarul în două și a omorât un om și cine știe ce se mai putea petrece”, a declarat pentru Antena 3 avocatul șoferului din autocarul morții.

 

Încă un accident grav la Pasajul Unirii. Scandalul abia a început

 

Potrivit avocatului, incidentul este mult prea grav, iar vina nu poate fi aruncată pe umerii clientului său, care nu a făcut altceva decât să conducă regulamentar și să respecte indicatoarele rutiere.

„Din septembrie și până acum sunt șapte accidente și nimeni nu-și pune întrebarea asta. Caută vinovați șoferi și așa mai departe. Chestiile acestea oare sunt întâmplătoare?

Eu cred că nu a fost bine prins (n.r. – limitatorul de viteză), pentru că nu poate să se desprindă așa. Cred că sunt conștienți oamenii ăștia care fac lucrările, că e ceva extrem de grav. Răspunderea e la ei”, a mai declarat avocatul.

Pasajul Unirii se află în administrarea Primăriei Capitalei, condusă de Nicușor Dan. Totuși, Administrația Străzilor a semnat un protocol de colaborare cu Primăria Sectorului 4, condusă de Daniel Băluță, în vederea lucrărilor de reabilitare și consolidare a Pasajului Unirii și a zonelor adiacente.

Până în prezent, niciunul dintre edilii locali nu a ieșit public pentru a face declarații care să nu lase loc de interpretări.