Cazurile de Covid cresc alarmant! Ministerul Sănătăţii: 7.171 de cazuri noi de infectare în ultima săptămână

Peste 7.000 de cazuri de Covid au fost înregistrate în ultima săptămână (4-10 septembrie), a anunțat Ministerul Sănătății.

12 sept. 2023, 19:42
Cazurile de Covid cresc alarmant! Ministerul Sănătăţii: 7.171 de cazuri noi de infectare în ultima săptămână

În ultima săptămână (4 – 10 septembrie), Ministerul Sănătăţii spune că au fost înregistrate 7.171 de cazuri noi de Covid.

2.271 dintre cazurile noi din ultima săptămână sunt la pacienţi reinfectaţi, testaţi pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Până în momentul de față, au fost înregistrate 3.429.120 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2. Incidenţa înregistrată la 14 zile este de 0,42.

Citește și Vocile pandemiei: ce s-a întâmplat cu cei mai vocali influenceri pro şi contra restricţiilor şi vaccinării anti-Covid. Unii au fost daţi uitării, dar şeful vaccinării a luat JACKPOT-ul

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienţilor care erau deja pozitivi, 227 de persoane au fost reconfirmate pozitiv, a precizat Ministerul Sănătăţii.

În ultima săptămână, au fost efectuate 2.679 de teste RT-PCR şi 30.358 de teste rapide antigenice.

Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 13.925.307 de teste RT-PCR şi 13.971.831 de teste rapide antigenice.

Covid 2023. Revin restricțiile, după ce numărul de infectări a început să crească. Ce ne impune Guvernul

Noi restricții din cauza Covid. Autoritățile au impus mai multe reguli, după ce numărul de cazuri de infectare a început să crească drastic.

Febra Covid a revenit în România, iar autoritățile au început să impună din nou restricții. Mai multe spitale din țară au decis ca accesul pe undele secții să fie restricționat pentru vizitatori. Numărul de cazuri de coronavirus a crescut simțitor în ultima perioadă.

Citește și Cazurile Covid au reînceput să crească. Adrian Marinescu, directorul de la „Matei Balș”, trage un semnal de alarmă: „E o creștere cu cel puțin 50% față de ce aveam anterior”

Potrivit autorităților, mai multe spitale din țară au anunțat că au limitat accesul persoanelor neautorizate pe unele secții. Astfel, niciun aparținător nu va mai putea intra în secțiile de terapie intensivă, neonatologie, oncologie și pediatrie. De asemenea, și programul de vizitare s-a redus la doar două ore pe zi.

Măsurile au fost luate pentru a limita răspândirea virusului în spital, la recomandarea Direcției de Sănătate Publică. Persoanele care au rude internate în spitalele din țară susțin că noile reguli nu îi sperie foarte mult, ba chiar sunt obișnuiți din perioada pandemiei să folosească masca și halatul de protecție. De asemenea, sunt de părere că cel mai important este ca bolnavii să fie tratați corespunzător și să fie protejați de microbii aduși din exteriorul spitalului.