Covid 2023. Revin restricțiile, după ce numărul de infectări a început să crească. Ce ne impune Guvernul

Noi restricții din cauza Covid. Autoritățile au impus mai multe reguli, după ce numărul de cazuri de infectare a început să crească drastic.

09 sept. 2023, 14:11
Covid 2023. Revin restricțiile, după ce numărul de infectări a început să crească. Ce ne impune Guvernul
Covid 2023. Revin restricțiile, după ce numărul de infectări a început să crească. Ce ne impune Guvernul

Febra Covid a revenit în România, iar autoritățile au început să impună din nou restricții. Mai multe spitale din țară au decis ca accesul pe undele secții să fie restricționat pentru vizitatori. Numărul de cazuri de coronavirus a crescut simțitor în ultima perioadă. Chiar ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat până la 1.000 de cazuri pe zi.

Citește și: Cazurile Covid au reînceput să crească. Adrian Marinescu, directorul de la „Matei Balș”, trage un semnal de alarmă: „E o creștere cu cel puțin 50% față de ce aveam anterior”

Covid-19 a revenit în România. Se impun noi restricții

Potrivit autorităților, mai multe spitale din țară au anunțat că au limitat accesul persoanelor neautorizate pe unele secții. Astfel, niciun aparținător nu va mai putea intra în secțiile de terapie intensivă, neonatologie, oncologie și pediatrie. De asemenea, și programul de vizitare s-a redus la doar două ore pe zi.

Măsurile au fost luate pentru a limita răspândirea virusului în spital, la recomandarea Direcției de Sănătate Publică. Persoanele care au rude internate în spitalele din țară susțin că noile reguli nu îi sperie foarte mult, ba chiar sunt obișnuiți din perioada pandemiei să folosească masca și halatul de protecție. De asemenea, sunt de părere că cel mai important este ca bolnavii să fie tratați corespunzător și să fie protejați de microbii aduși din exteriorul spitalului.

În județul Buzău sunt active 4 focare Covid, unul dintre ele fiind la Spitalul Județean Buzău, unde ieri au fost descoperite ale 3 cazuri, doar la secția neurologie. Măsurile DSP au fost luate înainte de apariția acestui focar. Și personalul medical este supus unor restricții.

„Încă de la primul caz, de la prima declarare a focarului s-au impus reinstruirea personalului. Portul măștii de protecție a devenit și a rămas obligatoriu pentru orice personal medico-sanitar care vine în contact cu pacientul, s-au intensificat măsurile de curățenie și dezinfecție”, a declarat Carmen Scîntei, epidemiolog șef DSP Buzău, potrivit stirileprotv.ro.

Măsurile s-ar putea modifica în funcție de cum evoluează numărul de cazuri de coronavirus. Doar săptămâna trecută, peste 580 de oameni au fost infectați cu SARS-CoV-2 la nivel național.

Citește și: Vocile pandemiei: ce s-a întâmplat cu cei mai vocali influenceri pro şi contra restricţiilor şi vaccinării anti-Covid. Unii au fost daţi uitării, dar şeful vaccinării a luat JACKPOT-ul