CBRE: Mall-urile din provincie au atras mai mulţi vizitatori decât cele din Bucureşti de la redeschidere

Publicat: Miercuri, 24 Iunie 2020 10:49 // Actualizat: Miercuri, 24 Iunie 2020 14:15 // Sursa: romaniatv.net

La aproape două săptămâni de când s-au redeschis mall-urile, o analiză CBRE arată faptul că centrele comerciale din provincie au atras mai mulţi vizitatori decât cela din Bucureşti. Printre motive s-ar număra distanţele mai mici, dar şi achiziţiile online, care sunt mai puţin dezvoltate în afara Capitalei.

Am remarcat un comportament diferit de consum, atât ca vizită în mall, cât şi la nivel de achiziţie, oraşele regionale mari fiind peste media din Bucureşti, cu mai mult de 80% din trafic recâştigat. Sunt trei factori care ajută acest lucru. Logistica afiliată unei cumpărături online este mai puţin dezvoltată în afara Bucureştiului şi a impulsionat vânzările offline din oraşele secundare.

Al doilea factor este dat de distanţele relativ mici din aceste oraşe, care permit clienţilor să ajungă rapid la mall, evitând mijloacele de transport în comun. Cel de-al treilea factor este dat de marketing şi comunicarea online”, a declarat Luiza Moraru, Head of Property Management CEE, CBRE.

Citeşte şi: FOTOREPORTAJ Restartăm economia! În primul weekend după deschidere, bucureştenii au luat cu asalt mall-urile!

Centrele comerciale cu suprafeţe de peste 15.000 de metri pătraţi, care totalizează aproximativ 3,7 milioane de metri pătraţi  de spaţiu construit la nivelul României, au fost redeschise pe 15 iunie aproape complet, cu excepţia cinematografelor şi zonelor de tip food court.

Redeschiderea a coincis cu lansarea perioadei de promoţii în marile magazine de fashion şi accesorii, acestea reprezentând 40-50% din suprafaţa unui centru comercial. Chiar şi în condiţiile unor creşteri considerabile ale vânzărilor online, magazinele au redeschis cu un stoc de marfă consistent.

Mallurile care au comunicat în toată perioada de izolare şi care şi-au adaptat comunicarea noii normalităţi au câştigat o afinitate a publicului mai bună. De asemenea, obiceiurile de consum dobândite în ultimele luni nu trebuie desconsiderate sau minimizate, este necesar ca mallurile să livreze mesaje acolo unde consumatorul s-a obişnuit acum să le primească, în online şi cu precădere în social media”, a adăugat Luiza Moraru.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
centre comerciale mall redeschiderea mallurilor
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8397
RON
07 Jul
noapte 15 °
zi 27 °
Ultimele joburi adaugate
24 H