FOTOREPORTAJ Restartăm economia! În primul weekend după deschidere, bucureştenii au luat cu asalt mall-urile!

În primul weekend după deschidere, bucureşteni de toate vârstele au luat cu asalt mall-urile, după cum se poate vedea în imaginile de mai jos. Cu braţele încărcate de cumpărături, clienţii au respectat regulile impuse de autorităţi pentru prevenirea răspândirii coronavirusului. 

RomaniaTV.net
20 iun. 2020, 13:20

În afara magazinelor, s-au format cozi imense. Cu măşti de protecţie şi respectând distanţa de 1,5 m atunci când se aşezau la rând, aceştia s-au bucurat la maximum de cumpărăturile offline, după luni întregi în care au trebuit să-şi achiziţioneze cele necesare doar online.

S-au deschis mall-urile

În afara obligativităţii purtării măştii şi a respectării distanţei fizice, clienţii mall-urilor mai au de respectat alte câteva reguli. Astfel, acestora nu li se permite să intre în cabina de probă cu mai mult de trei articole, scopul fiind acela de a se reduce timpul petrecut în cabină.

Citeste si Vouchere de vacanţă 2020. Lista completă a unităţilor care acceptă tichetele de vacanţă

De asemenea, testarea produselor cosmetice pe piele este interzisă. 

La intrarea în magazine, clienţii sunt supuşi triajului epidemiologic. Li se interzice accesul persoanelor care prezintă simptome de infecţie respiratorie sau celor a căror temperatură depăşeşte 37,3 grade Celsius.

S-au deschis mall-urile

Potrivit ordinului semnat de ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru, privind măsurile care trebuie luate în mall-uri în vederea prevenirii răspândirii noului coronavirus, „accesul clienţilor în cadrul centrelor comerciale tip mall se va realiza astfel încât să se asigure distanţarea fizică (numărul maxim de persoane va fi calculat în funcţie de suprafaţa centrului comercial, cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 7 mp/ persoană)”.

Totodată, în magazine sunt instalate indicatoare care stabilesc fluxuri de vizitare unidirecţionale, astfel încât clienţii care intră în magazin să nu se intersecteze cu cei care ies. 

S-au deschis mall-urile

La rândul lor, în spaţiile comerciale din mall-uri există panouri de informare cu privire la regulile de igienă şi distanţare fizică. De asemenea, se face dezinfecţia frecventă a suprafeţelor, a caselor de marcat şi POS-urilor.

Pe holurile principale ale mall-urilor, în zona lifturilor şi a scărilor, sunt instalate dispensere cu produse biocide pentru dezinfecţia mâinilor pe care clienţii sunt încurajaţi să le folosească la intervale regulate de timp.