CBS: „Militarii americani antrenează în România pentru război cu Rusia, la câţiva km de graniţa cu Ucraina”. Divizia 101 Aeropurtată a fost desfășurată în Europa pentru prima oară în ultimii 80 de ani

Divizia 101 Aeropurtată Americană este desfășurată în Europa, mai exact în România, lângă granița cu Ucraina, pentru prima dată în 80 de ani, din cauza tensiunilor tot mai mari dintre Rusia și NATO, a informat postul de televiziune american CBS.

22 oct. 2022, 15:34
CBS: „Militarii americani antrenează în România pentru război cu Rusia, la câţiva km de graniţa cu Ucraina”. Divizia 101 Aeropurtată a fost desfășurată în Europa pentru prima oară în ultimii 80 de ani

Divizia 101 Aeropurtată Americană este o unitate de infanterie ușoară, instruită să se desfășoare pe orice câmp de luptă din lume în câteva ore, gata să ia parte la război.

CBS News s-a alăturat comandantului adjunct al Diviziei, generalul de brigadă John Lubas, și colonelului Edwin Matthaidess, comandantul echipei de luptă a Brigăzii a 2-a, pe un elicopter Black Hawk pentru călătoria de o oră până la marginea teritoriului NATO – la mai puţin de 5 km de granița României cu Ucraina.

Comandamentul american explică faptul că amenințarea din vecinătatea teritoriului NATO este motivul pentru care a fost trimisă cea mai mare diviziune de asalt aerian, cu unele echipamente grele.

Suntem pregătiți să apărăm fiecare centimetru de teritoriul NATO. Am adus aici capacitatea unică a diviziei noastre de asalt aerian. Suntem infanterie ușoară, dar din nou, aducem mobilitate cu noi, pentru avioanele și loviturile noastre aeriene„, a spus Lubas pentru CBS.

Citeşte şi Zelenski face bilanţul după ultimele explozii: „Aproximativ 40% din infrastructura noastră energetică a fost deja distrusă”. Ucraina este atacată de nouă bombardiere Tupolev şi zeci de rachete Kalibr VIDEO

Acesta a subliniat că aproximativ 4.700 de soldați din Divizia 101 de la Fort Campbell, Kentucky, au fost trimiși pentru a întări flancul estic al NATO.

Elicopterul Black Hawk a aterizat în cele din urmă într-un poligon de antrenament, unde trupele americane și române loveau ținte, în timpul unui exercițiu comun de asalt aerian și terestru. Loviturile de tanc și focul de artilerie erau reale. Exercițiul a fost menit să recreeze bătăliile pe care forțele ucrainene le duc în fiecare zi împotriva trupelor ruse, chiar peste graniță. Jocurile de război atât de aproape de această graniță sunt un mesaj clar pentru Rusia și pentru aliații NATO ai Americii, că armata SUA este aici„, mai transmite CBS.

Citeşte şi Criza din Ucraina, Gruparea Wagner construieşte o fortăreaţă uriaşă. Guvernatorul Hersonului: „Ruşii au răpit 46 de copii”