Zelenski face bilanţul după ultimele explozii: „Aproximativ 40% din infrastructura noastră energetică a fost deja distrusă”. Ucraina este atacată de nouă bombardiere Tupolev şi zeci de rachete Kalibr VIDEO

Armata rusă şi-a intensificat atacurile asupra infrastructurii civile ucrainene, inclusiv asupra centralelor electrice, iar președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că aproximativ 40% din infrastructura energetică a fost deja distrusă.

22 oct. 2022, 13:56
Zelenski face bilanţul după ultimele explozii: „Aproximativ 40% din infrastructura noastră energetică a fost deja distrusă”. Ucraina este atacată de nouă bombardiere Tupolev şi zeci de rachete Kalibr VIDEO

Sâmbătă, autoritățile ucrainene au raportat din nou probleme cu alimentarea cu energie și apă a țării, iar Zelenski a denunţat situaţia gravă din ţară. Bloggerii militari pro-ruși au raportat că nouă bombardiere Tupolev Tu-160 au luat parte la ultimele atacuri asupra teritoriului ucrainean.

Ei au publicat, de asemenea, videoclipuri care arată atacurile rusești cu rachete asupra Ucrainei. Înregistrările nu au putut fi verificate independent. Surse apropiate Kremlinului susțin că au fost atacate în total 12 orașe și regiuni, inclusiv regiunea Dnipropetrovsk și orașul Lvov.

Primarul Kievului, Vitaliy Klitschko, a confirmat şi el atacurile asupra capitalei. „Sună sirenele de raid aerian”, a scris Klitschko pe Telegram și i-a sfătuit pe cetățeni să rămână în adăposturile antiaeriene.

Citeşte şi Bombardamente masive ale Rusiei, în trei oraşe oraşe mari din Ucraina s-a întrerupt alimentarea cu electricitate şi apă. Infrastructura termică e şi ea distrusă mai mult de jumătate

Forțele aeriene ale Ucrainei au anunțat că Rusia a atacat din două direcții. Zece avioane au tras 17 rachete de croazieră X-101 din sudul Rusiei.

În plus, cel puțin 16 rachete de croazieră Kalibr au fost lansate de pe nave în Marea Neagră.

Citeşte şi Criza din Ucraina, Gruparea Wagner construieşte o fortăreaţă uriaşă. Guvernatorul Hersonului: „Ruşii au răpit 46 de copii”

Amploarea pagubelor aduse instalațiilor energetice ale Ucrainei ca urmare a atacurilor inamice de astăzi poate depăși consecințele atacului la scară largă din 10-12 octombrie, a anunţat furnizorul de electricitate Ukenergo, citat de Unian.

Compania a anunțat că în prezent au fost aplicate restricții privind furnizarea de energie în mai multe regiuni, și anume:

  • Kiev
  • Regiunea Kiev
  • regiunea Cernihiv
  • Regiunea Cherkasy
  • regiunea Jitomir
  • Regiunea Sumî
  • Regiunea Harkov
  • Poltava
  • Regiunea Dniepropetrovsk
  • Regiunea Zaporojie
  • Regiunea Kirovohrad.

„Restricțiile consumatorilor sunt necesare pentru a reduce sarcina rețelelor și pentru a evita accidentele repetate după ce rețelele electrice au fost deteriorate de atacuri teroriste cu rachete”, a subliniat operatorul.