CCR a anunţat când se va discuta sesizarea Înaltei Curţi privind eliminarea pensiilor speciale ale magistraţilor

Curtea Constituțională va discuta în 18 martie sesizările Înaltei Curți și Avocatului Poporului pentru proiectul de lege privind eliminarea pensiilor speciale, adoptat în urmă cu două zile de Camera Deputaților, a anunțat Curtea, într-un comunicat.

RomaniaTV.net
30 ian. 2020, 14:20
CCR a anunţat când se va discuta sesizarea Înaltei Curţi privind eliminarea pensiilor speciale ale magistraţilor

Camera Deputaţilor a adoptat marți cu 247 de voturi pentru și 21 de abțineri proiectul de lege care elimină pensiile speciale. Măsura îi vizează pe deputați și senatori, judecători și procurori, personalul auxiliar de specialitate al instanțelor judecătorești și al parchetelor, funcționarii publici cu statut special, funcționarii publici parlamentari, membrii corpului diplomatic și consular, membrii Curții Constituționale, precum și personalul aeronautic civil navigant profesionist din aviația civilă. Actul normativ nu-i vizează pe militari și polițiști.

Citeşte şi Cum a ajuns românul cu cea mai mare pensie din România să încaseze 73.890 de lei lunar

Proiectul de lege adoptat de Camera Deputaților aparține PNL și inițial prevedea menținerea pensiilor speciale pentru militari dar și pentru magistrați. Ajunși la guvernare, liberalii au anunțat că nu mai susțin pensiile magistraților și au eliminat din proiectul de lege prevederea. 
 
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, miercuri, sesizarea Curţii Constituţionale cu privire la legea care elimină pensiile de serviciu ale magistraţilor, adoptată de Camera Deputaţilor.

loading...