CCR a decis că angajarea răspunderii Guvernului pe legea bugetului este constituţională

Judecătorii Curţii Constituţionale au respins miercuri cererea de soluționare a conflictului juridic dintre Guvern și Parlament privind legea bugetului de stat şi legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe 2020, solicitare formulată de Marcel Ciolacu și Teodor Meleșcanu.

RomaniaTV.net
12 feb. 2020, 11:50
CCR a decis că angajarea răspunderii Guvernului pe legea bugetului este constituţională

Curtea Constituţională a respins pererea preşedinţilor Senatului şi Camerei Deputaţilor privind conflictul juridic dintre Guvern şi Parlament pe tema adoptării bugetelor, au precizat oficiali din cadrul CCR, conform Agerpres.

CCR a discutat, miercuri, sesizările privind un conflict juridic între Guvern şi Parlament pe tema Legii bugetului de stat pe anul 2020 şi a Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020, pentru care Executivul şi-a asumat răspunderea.

Curtea Constituţională anunţa pe 23 decembrie 2019 că a fost sesizată cu cererile de soluţionare a conflictelor juridice de natură constituţională dintre Guvern şi Parlament cu privire la legile bugetului de stat şi bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020, care au fost formulate de către preşedintele Senatului şi preşedintele Camerei Deputaţilor.

Citeşte şi: Chef Joseph Hadad, dus de urgenţă la spital. Celebrului bucătar i s-a făcut rău în restaurant