CCR a decis. Chioşcurile de lângă şcoli şi instituţii medicale au interzis la vânzarea ţigărilor

Publicat: Luni, 08 Aprilie 2019 13:12 // Actualizat: Luni, 08 Aprilie 2019 13:12 // Sursa: romaniatv.net

Unităţile cu suprafaţa comercială mai mică de 20 de metri pătraţi rămân cu interdicţia de comercializare a produselor din tutun şi a produselor conexe dacă sunt amplasate la mai puţin de 200 de metri de o instituţie de învăţământ sau instituţie medico-sanitară. Curtea Constituţională a respins sesizarea fostului deputat Simion Grişciuc, care a contestat acest articol, invocând concurenţa neloială, transmite IPN.

Curtea a ajuns la concluzia că unităţile comerciale provizorii dispun de suficiente elemente care echilibrează dezavantajul invocat de către autorul sesizării. Simion Grişciuc nu a fost prezent la şedinţă şi nici nu a avut un reprezentant.

În argumentarea sesizării, Simion Grişciuc a pretins că norma contestată nu asigură o concurenţă loială între comercianţi deoarece interzice comercializarea produselor din tutun şi a produselor conexe la o distanţă mai mică de 200 de metri de la instituţiile de învăţământ şi cele medico-sanitare doar unităţilor comerciale a căror suprafaţă comercială este mai mică de 20 de metri pătraţi, fără a se răsfrânge în privinţa unităţilor comerciale cu o suprafaţă mai mare.

Săptămâna trecută, deputaţii Blocului politic ACUM i-au solicitat fostului deputat să-şi retragă sesizarea depusă la Curte, menţionând că aceasta ar fi o „încercare a industriei de tutun de a spori accesul copiilor şi adolescenţilor la produse din tutun”. Solicitat de IPN pentru un comentariu, Simion Grişciuc a calificat atunci declaraţiile deputaţilor ACUM drept „aberaţii”. Fostul deputat a spus că a depus această sesizare a consulta poziţia Curţii Constituţionale la acest subiect.
loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
CCR chioşcuri şcoală spital tigari
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7800
RON
18 Feb
noapte 4 °
zi 10 °
Ultimele joburi adaugate
24 H