CCR a respins sesizarea privind legea de aprobare a OUG referitoare la ASF

Curtea Constituţională a României (CCR) a respins miercuri sesizarea privind neconstituţionalitatea dispoziţiilor Legii pentru aprobarea OUG nr. 55/2013 privind unele măsuri fiscal-bugetare şi modificarea unor acte normative referitoare la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), informează Agerpres.

RomaniaTV.net
25 sept. 2013, 09:51
CCR a respins sesizarea privind legea de aprobare a OUG referitoare la ASF

Sesizarea a fost formulată de 35 de senatori aparţinând grupurilor parlamentare ale Partidului Democrat Liberal şi Partidului Poporului – Dan Diaconescu, după ce în 4 iunie, Guvernul a decis reducerea numărului de membri ai Consiliului de conducere al Autorităţii de Supraveghere Financiară de la 17 la 11 şi a stabilit un impozit de 85% pentru veniturile reprezentând salarii compensatorii acordate după încetarea contractului de muncă sau a mandatului angajaţilor cu funcţii de conducere din cadrul ASF.

ASF a reunit Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare, Comisia de Supraveghere a Asigurărilor şi Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private.

În 4 iulie, CCR a respins ca inadmisibilă sesizarea referitoare la neconstituţionalitatea Hotărârii Parlamentului nr. 54 din 18 iunie 2013 privind numirea membrilor Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară, formulată de 56 deputaţi PDL şi PP-DD.

Tot miercuri, Curtea Constituţională a României a respins sesizarea lui Constantin Buzoianu referitoare la neconstituţionalitatea hotărârii Parlamentului prin care a fost revocat din funcţia de preşedinte al Consiliului Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor.