CCR a stabilit termenul pentru transmiterea punctelor de vedere pe sesizarea lui Marcel Ciolacu privind desemnarea premierului

Curtea Constituțională (CCR) a transmis că Parlamentul şi Preşedinţia au termen până în 14 februarie pentru a-şi prezenta poziţia referitoare la sesizarea PSD în legătură cu nominalizarea lui Ludovic Orban pentru a doua oară ca premier. 

RomaniaTV.net
11 feb. 2020, 08:02
CCR a stabilit termenul pentru transmiterea punctelor de vedere pe sesizarea lui Marcel Ciolacu privind desemnarea premierului

„Referitor la cererile presedinţilor Camerei Deputaţilor si Senatului de soluţionare a a conflictului dintre Preşedintelui României şi Parlamentului României  s-a stabilit ca până la 14 februarie părţile să îşi exprime punctul de vedere. Termenul pentru sedinţa de judecată se stabileşte ulterior”, a anunţat marţi dimineaţă Curtea Constituţională.

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a depus luni la Curtea Constituțională sesizarea prin care contestă desemnarea lui Ludovic Orban pentru funcția de prim-ministru, reclamând un conflict juridic între Parlament și președintele Klaus Iohannis.

Citește și: Ciolacu anunţă că sesizează CCR după desemnarea lui Orban ca premier şi că PSD nu va vota Guvernul: „Nu vrem să-i stricăm feng-shui-ul”

„Conflictul juridic de natură constituțională constă în exercitarea în mod discreționar a atribuțiilor Președintelui României, astfel cum acestea sunt reglementate de Constituția României, republicată, constând în desemnarea, în data de 6 februarie 2020, a candidatului Ludovic Orban la funcția de prim-ministru (…) cu încălcarea, în mod direct sau indirect, a următoarelor principii sau dispoziții constituționale: 1. principiul colaborării loiale între instituțiile publice, (…) 2. obligația constituțională de a veghea la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice; (…) 3. obligația constituțională de a exercita funcţia de mediere între puterile statului”, susține Ciolacu în sesizarea transmisă CCR.

Citește și: Ciolacu: N-o să fiu contracandidatul lui Sorin Grindeanu şi nici el nu va fi contracandidatul meu