Klaus Iohannis, verdict amânat. CCR va judeca în decembrie incompatibilitatea aleşilor locali

Publicat: Marţi, 04 Noiembrie 2014 15:27 // Actualizat: Marţi, 04 Noiembrie 2014 15:59 // Sursa: romaniatv.net

Curtea Constituţională a hotărât să amâne luarea unei decizii în cazul constituţionalităţii unui articol de lege în baza căruia ANI i-a declarat incompatibili pe mai mulţi aleşi locali, între care şi candidatul la prezidenţiale Klaus Iohannis, potrivit România TV.

CCR a decis să dezbată din nou, la 9 decembrie, articolul din Legea 161/2003 în baza căruia ANI i-a declarat incompatibili pe mai mulţi aleşi locali, între care şi candidatul la prezidenţiale Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis s-a declarat  încrezător în ceea ce priveşte decizia CCR privind excepţia de neconstituţionalitate a legii incompatibilităţii. Candidatul ACL la preşedinţie a afirmat că indiferent de ce hotărâre vor lua cei nouă judecători, decizia nu-i poate fi decât favorabilă sau foarte favorabilă.

"Pe mine mă avantajează dreptatea, dacă lucrurile se întâmplă aşa cum este scrisă legea, atunci este perfect pentru mine şi am toată convingerea că aşa se întâmplă. Mâine (marţi n.r.) dacă se acceptă de către Curte excepţia de neconstituţionalitate, toată discuţia dispare. Dacă Curtea nu acceptă, atunci se revine la situaţia anterioară ca şi cum n-ar fi fost, nu se schimbă legea prin asta şi se ajunge înapoi la acel proces. Decizia de mâine poate să îmi fie favorabilă sau foarte favorabilă", a declarat candidatul ACL la preşedinţie, Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis, încrezător în decizia CCR: Pe mine mă avantajează dreptatea

În 24 aprilie 2013, Agenţia Naţională de Integritate anunţa că a constatat că primarul Sibiului, Klaus Iohannis, se află în stare de incompatibilitate, întrucât are şi calitatea de reprezentant al municipiului în Adunarea Generală a Acţionarilor SC Apă Canal SA Sibiu, din 5 august 2010 şi SC Pieţe SA, din 30 aprilie 2009, ceea ce contravine prevederilor legale.

ICCJ a RESPINS cererea ANI: Incompatibilitatea lui Klaus Iohannis se va judeca după alegerile prezidenţiale

În septembrie 2013, Klaus Iohannis a câştigat procesul intentat ANI, după ce Curtea de Apel Alba-Iulia a admis contestaţia acestuia la raportul de evaluare prin care ANI constata că se află în incompatibilitate şi a dispus anularea deciziei. Hotărârea a fost contestată de ANI la instanţa supremă, care se va pronunţa cu privire la admisibilitatea cererii în 18 noiembrie.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
ANI CCR incompatibilitate Klaus Iohannis Klaus Iohannis incompatibilitate
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8743
RON
30 Oct
noapte 6 °
zi 14 °
Ultimele joburi adaugate
24 H