CCR: Revocările lui Vasile Blaga şi a Robertei Anastase, constituţionale

Publicat: Luni, 09 Iulie 2012 22:21 // Actualizat: Luni, 09 Iulie 2012 23:51 // Sursa: RTV.net

Plenul CCR a respins cu majoritate de voturi sesizările PDL cu privire la neconstituţionalitatea Hotărârii Senatului nr.24 din 3 iulie 2012 privind revocarea domnului Vasile Blaga din funcţia de preşedinte al Senatului şi la Hotărârea Camerei Deputaţilor nr.25 din 3 iulie 2012 privind revocarea doamnei Roberta Alma Anastase din funcţia de preşedinte şi de membru al Biroului permanent al Camerei Deputaţilor.

"În ziua de 9 iulie 2012, Plenul Curţii Constituţionale, învestit în temeiul art.146 lit.l) din Constituţia României, s-a întrunit pentru a soluţiona sesizările de neconstituţionalitate formulate de domnul Vasile Blaga, precum şi de un număr  de 28 de senatori aparţinând Grupului Parlamentar al Partidului Democrat Liberal referitoare la neconstituţionalitatea Hotărârii Senatului nr.24 din 3 iulie 2012 privind revocarea domnului Vasile Blaga din funcţia de preşedinte al Senatului.

În urma deliberărilor, Curtea Constituţională, cu majoritate de voturi, a respins, ca inadmisibilă, sesizarea de neconstituţionalitate.

Argumentaţiile reţinute în motivarea soluţiei pronunţate de Plenul Curţii Constituţionale vor fi prezentate în cuprinsul deciziei, care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I", se arată într-un comunicat al Curţii Constituţionale.

În aceeaşi şedinţă, Plenul Curţii Constituţionale a soluţionat sesizările de neconstituţionalitate formulate de Roberta Alma Anastase, precum şi de un număr de 58 de deputaţi aparţinând Grupului Parlamentar al Partidului Democrat Liberal referitoare la neconstituţionalitatea Hotărârii Camerei Deputaţilor nr.25 din 3 iulie 2012 privind revocarea doamnei Roberta Alma Anastase din funcţia de preşedinte şi de membru al Biroului permanent al Camerei Deputaţilor.

"În urma deliberărilor, Curtea Constituţională, cu majoritate de voturi, a respins, ca inadmisibilă, sesizarea de neconstituţionalitate", se mai arată în comunicatul CCR.

Argumentaţiile reţinute în motivarea soluţiei pronunţate de Plenul Curţii Constituţionale vor fi prezentate în cuprinsul deciziei, care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Deciziile sunt definitive şi general obligatorii şi se comunică Senatului, respectiv Camerei Deputaţilor.

Vasile Blaga a fost dat jos de la şefia Senatului. Senatorii au decis marţi, în şedinţă extraordinară, revocarea lui Blaga din funcţia de preşedinte al Senatului, cu 70 de voturi "pentru" şi o abţinere. Senatorii PDL nu au participat la şedinţă. În schimb, reprezentanţii UDMR şi ai UNPR au votat în favoarea debarcării democrat-liberalului.

Crin Antonescu a fost ales PREŞEDINTE AL SENATULUI şi devine al doilea om în stat. În cazul în care preşedintele Traian Băsescu va fi suspendat, Antonescu va asigura interimatul. VEZI CE POATE FACE PREŞEDINTELE INTERIMAR

Tot marţi a fost schimbată şi Roberta Anastase. Deputaţii au votat, marţi seară, revocarea democrat-liberalei Roberta Anastase din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Liderul grupului PSD, Valeriu Zgonea, a fost ales în funcţia de preşedinte al acestui for legislativ.

loading...
7 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
10 iul 10:06
Răspunde | Votează email 1 email
Ioan
Titlul este de rea credinta. Curtea nu a spus ca revocarea este constitutionala ci faptul ca respinge sesizarea ca inadmisibila. Inadmisibilitatea rezulta din faptul ca CCR nu mai poate sa se pronunte asupra Hotararilor parlementului, dar asta nu inseamna ca Hotararile respective sunt automat constitutionale. CCR nu se mai poate pronunta si prin urmare ne ramane noua bunul simt sa stim ca schimbarea lui Blaga si a Robertei a fost neconstitutionala. Manipulati populatia. Faceti de rusine breasla ziaristilor.
10 iul 08:21
...href="http://www.rtv.net/ccr-revocarile-lui-vasile-blaga-si-a-robertei-anastase-constitutionale_35447.html" target="_blank">www.rtv.net.     ...
09 iul 23:57
Răspunde | Votează email 0 email
Sima
Aceasta Instanta ar trebui sa aibe atributiile pe care le are si in Germania Franta sau alt stat European dar la noi a fost deposedata abuziv de drepturi iar emiterile sale sunt doar consultative , cancerul sa-i cuprinda pe antonescu si ponta ,usl distrugatorii Poporului Roman.doua marionete in mana mafiotilor politici comunisti nomenclaturisti ai pcr, bolschevici
09 iul 23:46
Răspunde | Votează email 1 email
MECKK
ULTIMUL PRESEDINTE COMUNIST DIN EUROPA VA FI ISTORIE DIN DATA DE 29 IULIE!!!!AM AVUT UN LUNG BLESTEM SA AVEM DOAR PRESEDINTI CU CARNETE ROSII DE COMUNISTI!!!BASESCU VA FI DEBARSAT LA LADA DE GUNOI A ROMANIEI!!!!DE ABIA ACUM PUTEM SPUNE CA VOM SCAPA DE COMUNISM!!!!JOS BASESCU!!!HAI ROMANIA!!!
09 iul 22:44
Răspunde | Votează email -1 email
ionel
eu nu intelec cum un papagal cu nici 10 mii de voturi ajunge presedinte intr-o tara cu peste 18 milioane de locuitori.cudat nu?
10 iul 08:53
Votează email -2 email
D-nule Ionel , acest ˝papagal˝ cum il numiti d-voastra,un limbaj specific d-nului basescu,este presedinte interimar,se vor face alegeri si poporul isi va alege presedintele. Faceti diferenta intre un presedinte interimar si presedinte ales. La alegeri vor candida si alti ,iar fiecare are dreptul sa isi exprime democratic votul,doar PDL-isti pentru ca stiu ce au facut ei la alegerile cand a iesit basescu presedinte,(un vot la 11 sec in Franta),au impresia ca totul este ˝aranjat˝.
09 iul 22:32
Răspunde | Votează email 1 email
Marius
Da da, totul a fost legal...la fel cum si marijuana e:)) Pana una alta il avem presedinte interimar pe Gigi Antonescu:))
1
EUR
4.7284
RON
19 Aug
noapte 17 °
zi 34 °
Ultimele joburi adaugate
24 H