Ce a apărut pe pagina de Facebook a lui Mihai Neşu: „Cu tine sigur viața multora dintre noi este mai frumoasă!”

Apare tot mai rar în viaţa publică, deşi problemele de sănătate par să se mai fi ameliorat. Are grijă de persoanele care, asemenea lui, a avut mult ghinion în viaţă.

21 feb. 2023, 18:03

Mihai Neşu putea să devină liderul unei noi generaţii de aur în fotbalul românesc, dar o accidentare l-a adus în scaunul cu rotile. Nu a disperat, ci a luptat pentru o nouă viaţă.  A ajuns la 40 de ani şi nu regretă nimic! „E ziua lui Mihai. Împlinește 40 ani din care 12 au fost altfel. Nu știm dacă pe Mihai îl caracterizează mai mult ceea ce a fost, fotbalistul Mihai Nesu sau ce este acum: omul care își iubește aproapele. Probabil prezentul pentru care și-a curățit viața. Ce știm sigur e ca pe Mihai il caracterizează verbul “a fi” căci el doar este și asta nu e puțin. Mihai este puternic, bun, blând, înțelegător, harnic, iertător, darnic, prietenos, talentat, carismatic, întreprinzător, încrezător, credincios, discret, glumeț, plin de iubire, uimitor. La mulți ani mântuitori Mihai Nesu! Cu tine sigur viața multora dintre noi este mai frumoasa! Îți mulțumim! Îți dorim sa fii! Cât despre sănătate îndrăznim sa cerem sa fii și sănătos cu voia lui Dumnezeu. Amin. Mulți ani trăiască !”, apare pe pagina fundaţiei lui Mihai Neşu.

Lui Mihai Neșu i s-a schimbat radical viața pe 10 mai 2011, după contact ca multe altele la antrenamentul lui Utrecht. În bine, spune ”Bichonul” de fiecare dată când vorbește despre momentul în care Alje Schut l-a trimis pentru totdeauna într-un scaun cu rotile, rupându-i o vertebră cervicală ruptă.

Citeşte şi: Ce s-a ales de femeia care l-a părăsit pe Mihai Neșu după accident. Cum arată acum Maria și cum își câștigă existența!

Mihai Neşu, pensie umilitoare de la statul român. Recompensă de 3000 de euro lunar de la statul olandez

Despre fostul lui coleg, Neșu spune ceea ce puțini oameni ar gândi să facă: speră să nu fie bântuit de acel accident și să-i fie bine. Asta deși el a avut de pătimit cel mai crunt și are o grămadă de lucruri pe cap de atunci.

Mihai Neşu face 40 de ani. Mesajul pentru colegul care l-a trimis în scaunul cu rotile + ce pensie infimă primeşte de la statul român

Un aspect important, de care orădeanul amintește doar sunt bani necesari unei persoane cu asemenea handicap pentru tot ceea ce presupune recuperare și ameliorare a calității vieții. Noroc cu faptul că – după spusele lui Neșu – primește pensie de 3 mii de euro lunar de la statul olandez, pentru că în România, ia 1oo de euro pe lună, plus cei 3oo pentru însoțitor.

„Fiind accident de muncă, atunci beneficiez de pensia din Olanda care mă ajută destul de mult să mă descurc. Nu mă ajută total, fiindcă am cheltuieli destul de mari cu tot felul de lucruri care îmi trebuie mie într-o lună, dar, slavă Domnului!, am mai avut și bani puși deoparte din fotbal și încă nu s-au terminat. Dar nici nu mai e mult”, a explicat Mihai Neșu în emisiunea Voi cu Voicu.