Mihai Neşu face 40 de ani. Mesajul pentru colegul care l-a trimis în scaunul cu rotile + ce pensie infimă primeşte de la statul român

Mihai Neşu, fostul fundaş stânga al celor de la Steaua şi FC Utrecht, dar şi al echipei naţionale a României, împlineşte, duminică, 19 februari 2023, vârsta de 40 de ani.

19 feb. 2023, 12:44
Mihai Neşu face 40 de ani. Mesajul pentru colegul care l-a trimis în scaunul cu rotile + ce pensie infimă primeşte de la statul român
 Mihai Neşu face 40 de ani. Mesajul pentru colegul care l-a trimis în scaunul cu rotile + ce pensie infimă primeşte de la statul român

Mihai Neşu face 40 de ani. Acum 12 ani, la un antrenament al lui FC Utrecht, Mihai Neşu a suferit o accidentare groaznică, după ce colegul său Alje Schut a căzut peste el şi i-a rupt o vertebră cervicală!

„N-am mai vorbit cu el de ceva timp. Cred că i-a fost foarte greu. Am mai zis eu într-un interviu, cred că el nu știe ce bine mi-a făcut întâmplarea asta. Nu el, propriu-zis, că el n-a avut nicio vină, ci întâmplarea asta. În contabilitatea vieții mele, ce s-a întâmplat e un plus, chiar dacă la prima vedere pare ceva rău și greu de dus. Știu că lui i-a fost foarte greu atunci, după accident, dar acum sper să să fi trecut peste asta, are și el o familie frumoasă. Eu niciun gând n-am avut atunci, după accident, să învinovățesc pe cineva pentru ce mi s-a întâmplat”, a spus Mihai Neșu pentru GSP.

Citeşte şi: Mihai Neşu, mărturii cutremurătoare despre accidentul care i-a schimbat viaţa.”Când simțeam că nu mai pot, Dumnezeu mă aducea pe un drum pe care iar îmi creștea speranța”

La aproape 12 de ani de la accidentul grav care l-a paralizat, Mihai Neşu continuă să luptei și încearcă să-i ajute și pe alții, prin intermediul fundației: „Mă trezesc dimineața la 7, mă ajută sora mea și cu o doamnă asistentă să fac baie, să mă îmbrac. Doamna asistentă îmi gătește micul dejun, mănânc, după aceea mă duc pe șantier. Mai am două zile pe săptămână masaj, dimineața, și atunci mai întârzii pe șantier. Dar, în principiu, stau pe șantier vreo 3-4 ore, după aceea mă duc la fundația actuală să fac și eu terapie două ore, apoi mă întorc acasă, unde mai lucrez una-alta, mă mai relaxez. Seara, de obicei, cel târziu la 21:00 – 21:30 mă pun în pat, mă mai uit un pic la televizor și mă culc”.

Citeşte şi: Ce s-a ales de femeia care l-a părăsit pe Mihai Neșu după accident. Cum arată acum Maria și cum își câștigă existența!

„Eu sunt un pensionar fericit, că eu am pensie de accident. Ce să zic, mă bucur de viața asta pe care o am, chiar dacă la început a fost greu. Or fost grei primii ani, dar tot ce a venit după a fost ca atunci când după furtună iese soarele. Iar acum e numai soare”, a mai spus Mihai Neşu.

Mihai Neșu are o pensie de 3.000 de euro de la statul olandez, iar România îi plătește o pensie de 100 euro pe lună și una de însoțitor de 300 euro: „Fiind accident de muncă, atunci beneficiez de pensia din Olanda care mă ajută destul de mult să mă descurc. Am mai avut și bani puși deoparte din fotbal și încă nu s-au terminat”.