Ce a făcut un şofer din Cluj când şi-a găsit locul de parcare ocupat. Gestul său te lasă fără cuvinte

Un şofer din Cluj a făcut un gest neaşteptat în momentul în care şi-a găsit locul de parcare ocupat. Acesta nu a recurs la gesturi tipic româneşti precum ridicatul ştergătorului şi nici nu a sunat la Poliţia Locală, ci a lăsat un plic în care a pus un creion.

03 iun. 2021, 22:33
Ce a făcut un şofer din Cluj când şi-a găsit locul de parcare ocupat. Gestul său te lasă fără cuvinte

Ce a făcut un şofer din Cluj când şi-a găsit locul de parcare ocupat. Gestul bărbatului a devenit viral pe reţelel de socializare.

Ce a făcut un şofer din Cluj când şi-a găsit locul de parcare ocupat

Citeşte şi Taxa de parcare lângă bloc a ajuns să coste cât rata la o maşină nouă. Unde sunt cele mai scumpe locuri

În momentul în care şi-a găsit locul de parcare ocupat, un clujean a făcut un gest care a fost aplaudat de intrnauţi. Acesta a lăsat un creion cu un plic pentru ca șoferul care a parcat pe locul lui să își poată lăsa altădată și numărul de telefon.

Bărbatul nu l-a înjurat pe şoferul care şi-a parcat maşina pe locul lui, ci i-a lăsat un mesaj respectuos.

„Stimate șofer, îți ofer cu drag instrumentele necesare pentru a lăsa un număr de telefon, în cazul în care ești nevoit să ocupi locul de parcare al altcuiva. Respect”, a scris şoferul din Cluj.

Poza a apărut pe grupul de Facebook Șoferi de Week-end CLUJ, acolo unde mulți șoferi au reacționat și l-au felicitat pe bărbat pentru amabilitatea și bunul simț de care a dat dovadă.

Şoferii din Capitală pierd, în medie, 10-20 de minute în căutarea unui loc de parcare

Peste un sfert dintre şoferii din Capitală  (27%)  caută, zilnic, un loc de parcare în centrul oraşului şi pierd, în medie, 10-20 minute până găsesc un astfel de spaţiu de staţionare, arată datele unui studiu realizat de o aplicaţie de parksharing.

Conform yeParking, în ceea ce priveşte situaţia pe sectoarele Capitalei, 1 şi 4 sunt cele mai solicitate de şoferi, cu o pondere de 17% din total.

„Autorităţile locale vor fi nevoite să lucreze mai mult pe viitor cu mediul privat, pentru a identifica oportunităţi de a rezolva problema locurilor de parcare. Există numeroase zone sau spaţii care se pot transforma, de pildă, peste noapte în parcări rezidenţiale. Cum ar fi cele ale centrelor comerciale, care în proporţie de 80% rămân goale pe timpul nopţii. În marile oraşe din Europa, autorităţile încurajează parksharing-ul, oferă beneficii şoferilor care îşi lasă autoturismele în parcări de tip ‘park&ride’ sau donează permanent veniturile obţinute din taxele de staţionări – către proiecte pentru comunitate: construirea de spitale sau şcoli”, susţin reprezentanţii aplicaţiei de parksharing.

Platforma yeParking este singura aplicaţie de parksharing din România care ajută şoferii să găsească sute de locuri de parcare în diferite oraşe din ţară: Cluj-Napoca, Bucureşti, Iaşi, Braşov sau Oradea.

Citeşte şi Klaus Iohannis a promulgat legea. 3000 de locuri de parcare noi în Bucureşti