Ce a păţit Monica Tatoiu după ce a ţinut „Dieta Balerina”. De ce nu o recomandă

Dieta Balerinei este un regim de slăbit este o dietă hipocalorică cu rezultat sigure, însă nu este o dietă pe care să o urmezi pe termen lung.

15 iun. 2022, 13:18

La început lăuda „Dieta Balerina”, dar acum nu o mai recomandă. Monica Tatoiu a mărturisit în cadrul unui interviu că după ce a încetat să mai urmeze acest regim, ea s-a îngrășat mai mult decât înainte. Femeia de afaceri consideră că această dietă este de ținut atunci când cineva vrea să scape rapid de câteva kilograme, însă pentru o perioadă scurtă de timp.

Monica Tatoiu şi-a dezvăluit dieta care o ajută să slăbească 1 kilogram pe zi

„«Dieta Balerina» mi-a dat-o cineva pentru persoanele care merg neapărat la o nuntă, la un botez. Slăbești trei sau patru kilograme, nici nu mai știu, am ținut-o acum patru ani. M-am îngrășat mai mult decât am slăbit. E o chestie rapidă, ca să intri într-o rochie, să nu dai încă 500-600 de lei pe rochie”, a spus ea la Antena Stars.

„E important să bei 3 litri de apă pe zi și să nu mănânci cu două ore înainte să te culci”

Acum, Monica Tatoiu a ales altă metodă de a slăbi. Femeia de afaceri a ales o alimentație echilibrată și sănătoasă pentru a se menține. În cadrul aceluiași interviu, ea a spus care sunt regulile pe care le urmează de doi ani.

„Sunt niște principii care se bazează și pe consecvența ta. De trei ori pe zi, mănânci din 5 în 5 ore, în 30% din farfurie trebuie să fie legume, 30% trebuie să fie proteine, 30% fructe și 10% fibră. E important să bei 3 litri de apă pe zi și să nu mănânci cu două ore înainte să te culci. Așa am pus doar un kilogram în 2 ani”, a completat Monica Tatoiu.

Ce este Dieta Balerinei, cu care Monica Tatoiu slăbește 1 kg pe zi: „În primele două zile te doare capul”

Invitată în platoul emisiunii „Teo Show’, de la Kanal D, Monica Tatoiu a povestit că, de fiecare dată când simte că a mai luat un kilogram sau când vrea să scape rapid de câteva dintre ele, apelează cu încredere la Dieta Balerinei.

Dieta Balerinei este un regim de slăbit este o dietă hipocalorică cu rezultat sigure, însă nu este o dietă pe care să o urmezi pe termen lung și nici nu este una care să fie ținută de cineva care nu are o stare de sănătate optimă.

„Balerina este o dietă potrivită pentru cine vrea să slăbească repede, dar nu foarte multe kilograme. Ea a fost concepută pentru pacienții supraponderali care trebuie operați. Întrucât numărul de calorii este foarte redus, pacienții pierd repede câteva kilograme înainte de intervenția chirurgicală.

Monica Tatoiu, previziuni pentru 2022: „Va fi un an dramatic: economic, politic, emoţional. Cred că Omicron este ultima fază a pandemiei”

Desigur, poți ține această cură de slăbire și dacă nu ai probleme de sănătate – dar nu în cazul în care vrei să slăbești mai mult de 2-3 kilograme.

„În primele două zile te doare capul, pentru că elimini foarte mult. Se ţine patru zile. Slăbeşti patru kilograme garantat, indiferent de vârstă…, a mai spus Monica Tatoiu la „Teo Show’, oferind şi schema de regim. Se mănâncă din 2 în 2 ore, de la 08.00 la 20.00 şi se ţine 4 zile.’, îi povestea atunci Monica Tatoiu lui Teo Trandafir.

„Ceaiul laxativ trebuie folosit cu măsură. Eu după această dietă mănânc din 4 în 4 ore disociat. Dimineaţa un sandwich de ardei cu brânză, la prânz grătar cu salată, seara UN pahar de vin roşu cu legume la grătar. Măsura face diferenţa!, conchide Monica Tatoiu.

Dieta Balerinei, cu care slăbește Monica Tatoiu – exemplu de meniu

În funcție de programul tău, poți începe dieta și la altă oră, de exemplu la 7:30 sau la 9:00. Dar e foarte important să existe acea pauză de câte două ore între mese.

Dieta Balerina se ține cel mult 3 zile. Dacă vrei să slăbești mai mult, fă câteva zile pauză înainte de a repeta cura de slăbire. Dacă suferi de anemie, probleme cu rinichii, lipsă de magneziu sau de vitamine, această dietă nu este potrivită pentru tine.

Este foarte important ca în timpul acestei diete să se consume cel puțin 2 l de apă pe zi și să se mănânce conform următorului program:

08.00 – un ou fiert tare

10.00 – un ceai laxativ

12.00 – un pumn de stafide

14.00 – 100 gr brânză slabă de vaci

16.00 – 2 mere

18.00 – grătar de pui sau curcan cu salată verde

20.00 – o cană ceai laxativ

Sau, meniul 2:

  • ora 08:00 – o cană de cafea fără zahăr și fără lapte
  • ora 10:00 – 2 ouă fierte (poți pune pe ele sare sau zeamă de lămâie)
  • ora 12:00 – un pahar de suc de roșii
  • ora 14:00 – 100 de grame de carne slabă la grătar SAU o felie de pâine prăjită
  • ora 16:00 – un măr
  • ora 18:00 – 100 de grame de brânză de vacă, oaie sau capră

Dieta Balerinei, cu care slăbește Monica Tatoiu – avantaje și dezavantaje

Pro

:

  • dietă foarte eficientă, cu care slăbești rapid
  • nu ai nevoie de produse sau ingrediente speciale, pe care nu le găsești ușor în comerț
  • nu costă mult
  • nu trebuie să gătești mult
  • ușor de ținut chiar dacă mergi la serviciu sau ești foarte ocupat(ă)

Contra

:

  • nu este un regim alimentar sănătos, pe care să îl ții vreme îndelungată
  • meniul propus nu acoperă necesarul de vitamine și de nutrienți de care are nevoie zilnic corpul tău
  • foarte restrictivă și, mai ales în primele 1-2 zile, greu de urmat, potrivit likeme.ro.
  • dacă o ții mai mult de 2-3 zile, poate interveni efectul yoyo și te îngrași repede înapoi; chiar și dacă o ții doar scurt timp, e important să fii atent(ă) cât mănânci după ce termini dieta