Ce a păţit o femeie la farmacie când a vrut să îşi cumpere medicamentele. Este strigător la cer: „Îmi rămân 20 de lei până la pensie”

Ce a păţit o femeie la farmcie când a vrut să îşi cumpere medicamentele. Povestea este una incredibilă şi a fost relatată pe reţelele de socializare de un tânăr care a văzut întreaga situaţie.

10 aug. 2022, 16:53
Ce a păţit o femeie la farmacie când a vrut să îşi cumpere medicamentele. Este strigător la cer: „Îmi rămân 20 de lei până la pensie”
Ce a păţit o femeie la farmcie când a vrut să îşi cumpere medicamentele

Ce a păţit o femeie la farmcie când a vrut să îşi cumpere medicamentele. Robert a povestit pe pagina sa de Facebook faptul că femeia a reuşit să îl emoţioneze, dar în acelaşi timp a şi fost deranjat de situaţia la care a asistat.

Ce a păţit o femeie la farmcie când a vrut să îşi cumpere medicamentele

În momentul când a vrut să îşi cumpere reţeta, a realizat că nu îi ajung banii pe care îi avea în portofel şi a preferat să renunţe la câteva medicamente, pentru a-şi opri 20 de lei. Tânărul s-a oferit să o ajute, însă bătrăna nu a acceptat.

Citeşte şi: Cum să scapi de balonare. Remedii naturale, fără pastile de la farmacie

Mai devreme, în farmacie, doamna din imagine a venit cu o listă sau o rețetă cu medicamente. Farmacista a citit-o și a început să îi pună cutiile pe tejghea. I-a făcut calculul, costau 180 și ceva de lei. Doamna și-a scos toți banii din borsetă, i-a numărat și a zis: “nu, n-am bani pentru toate. Renunț la astea (2 cutii), ca să-mi rămână și mie 20 de lei până iau pensia.”

Din ce știu eu, pensiile se încasează în data de 14 a fiecărei luni. Azi suntem în 9. Cei 20 de lei, împărțiți la 5 zile, înseamnă… 4 lei pe zi! Cu 4 lei pe zi va trebuie să trăiască un om în infecția asta de stat, asta în condițiile în care nu și-a mai cumpărat toate pastilele de care avea nevoie.

M-am tot gândit dacă să mă ofer s-o ajut, nu de alta, dar pentru unii oameni este umilitor să ajungă în situația asta. Am întrebat-o, până la urmă, dar într-un mod în care să nu se simtă aiurea. Adică i-am spus că lucrez peste stradă de farmacie, deci dacă are nevoie de 50-100 de lei, ne putem întâlni lunea viitoare ca să mi-i returneze.

N-a vrut! Mi-a zis că oricum, la iarnă, va trebui să aleagă între a-și lua tratamentul și a-și plăti utilitățile, că iarna trecută abia s-a descurcat, iar iarna asta se anunță scumpiri și mai mari la gaze și energie electrică (mulțumim, USR, pentru liberalizarea pieței de energie)

Pentru umilințele la care sunt supuși bătrânii și nu numai, cineva, cumva, va trebui să plătească, la un moment dat. Principiul acțiunilor reciproce nu iartă!”, a scris un internaut pe reţelele de socializare.