Ce a pățit o româncă la un restaurant din Grecia. ,,Înșelătorie cu zâmbetul pe față’’

Foarte mulți români aleg să își petreacă concediile în Grecia. O româncă a decis să tragă un semnal de alarmă despre furturile și țepele care se pot petrece la cazare sau la restaurant.

18 iul. 2023, 21:23
Ce a pățit o româncă la un restaurant din Grecia. ,,Înșelătorie cu zâmbetul pe față’’
Cât au ajuns să coste băuturile în Grecia

Foarte mulți români aleg să se bucure de concediu în Grecia datorită nisipului fin și peisajelor cu adevărat spectaculoase. De asemenea, există situații în care un sejur poate fi chiar mai avantajos decât la noi în țară.

Citește și Ce salarii au ospătarii din Mamaia Nord. Bacșișuri uriașe în acest sezon estival

Chiar și așa, sunt situații neplăcute pe care mulți le-au experimentat luând o țeapă de zile mari. După ce se confruntă cu astfel de situații, unii turiști aleg să-și facă cunoscută experiența trăită, având speranța că ceilalți vor lua aminte. Acesta este cazul unei românce care a mers împreună cu cei apropiați la un restaurant din Grecia și a avut parte de un șoc de zile mari.

Ce țeapă a lua o româncă în vacanța din Grecia

Femeia se afla împreună cu apropiații săi la un restaurant din Grecia. Chelnerul a adus pe masă o sticlă cu apă și câteva felii de pâine, iar  aceștia au crezut că sunt din partea localului, așa că nu au refuzat. Surpriza a venit la final, când s-au uitat pe nota de plată și au văzut că sticla de apă costă 2,5 euro, iar cele câteva felii de pâine aproape 6 euro.

Românca a considerat că ce s-a întâmplat a fost o înselătorie și a spus că nu poate înțelege cum este posibil așa ceva, având în vedere că nimeni nu a solicitat să li se pună pe masă acele produse.

“Atrag atenția, celor care asemenea nouă sunt pentru prima dată în Grecia, asupra unui aspect legat de “ospitalitatea” grecească. Suntem în Nikiti de 4 zile și cu excepția locației Giromania, înainte de a comanda mâncare și de băut chelnerul îți aduce o sticlă cu apă plată (1 l sau 1,5 l) și un coș cu câteva felii de pâine (5-6 buc.).Noi le-am acceptat de fiecare dată crezând că sunt din partea casei. Însă astăzi, la un calcul mai atent al bonului și după ce am cerut explicații am aflat că apa se taxează cu aprox. 2-2,5 euro sticla și cu până la 5,6 euro pâinea. Atâta timp cât acest aspect nu este prezentat de la început, e un fel de înșelătorie făcută cu zâmbetul pe buze, nelipsit ospătarilor sau patronilor de taverne/restaurante”, este mesajul transmis de aceasta, pe un grup de Facebook destinat vacanțelor în Grecia.

Citește și Raport: cât de mult s-au scumpit apartamentele în România, în 2023. Tarife amețitoare la Cluj, în ciuda crizei

Comentariile la postarea femeii nu au întârziat să apară și alți români au spus că la un moment dat s-au aflat în aceeași situație. Le-au fost aduse la masă felii de pâine, deși nu le comandaseră și nici nu s-au atins de ele. Cu toate acestea, au fost nevoiți să scoată din buzunar șase euro pentru ele.