Ce a păţit un tânăr care s-a vaccinat împotriva coronavirusului. Mărturii cutremurătoare

Un tânăr în vârstă de 29 de ani, din SUA, face mărturii cutremurătoare după ce s-a vaccinat împotriva coronavirusului. Acesta susține că a suferit reacții adverse grave după ce a fost injectat.

30 mai 2020, 06:03
Ce a păţit un tânăr care s-a vaccinat împotriva coronavirusului. Mărturii cutremurătoare

Ian Haydon face parte din lotul celor 45 de persoane care, în luna aprilie, s-au lăsat injectate cu vaccinul dezvoltat de Moderna Therapeutics. Alături de Haydon, alte trei persoane au suferit, de asemenea, reacții adverse.

Tânărul spune că la 12 ore după ce a primit a doua doză de vaccin, a început să aibă febră de peste 39 de grade. Haydon a refuzat să meargă la spital, așa cum i-au recomandat specialiștii clinicii în care a avut loc testarea, însă starea sa nu s-a îmbunătățit. Acesta a început să vomite, iar ulterior a leșinat. Atunci, logodnica lui a decis să apeleze la serviciile medicale deoarece acesta leşinase în drum spre dormitor.

„Înțeleg că povestea pe care o împărtășesc va fi înspăimântătoare pentru unii oameni. Sper că nu va genera opoziție față de vaccinare în general, sau față de acest vaccin”, a spus Haydon, care precizează că a ales să vorbească abia acum, după ce a văzut că se încearcă lansarea unui vaccin anti-COVID, fără să se mai țină cont de consecințe.

Haydon spune că a simțit ceva în neregulă chiar după ce a a primit prima doză de vaccin: au început să îl doară muschii mânii și nu a putut să o mai ridice mai sus de umăr.

El a subliniat că a primit cea mai mare doză – de 10 ori mai puternică decât altele.

Tânărul a povestit că, la fel de bolnav, nu a fost niciodată.

„A fost amenințător pentru viața mea. S-a terminat, acum mă întorc la antrenamentele pentru maraton”.

Ian a mai spus că rămâne „prudent optimist” cu privire la o descoperire a vaccinului aflat în proces.

„Vaccinurile sunt medicamentele cele mai importante pe care le avem. Este important să le testăm cu atenție „, a scris el.

Studiul, derulat la Institutul Național de Alergii și Boli Infecțioase, a testat 45 de pacienți cu vârste cuprinse între 18 și 55 de ani. Rezultatele inițiale au arătat că vaccinul a creat niveluri de anticorpi care au fost egale sau chiar mai mari faţă de cele găsite la pacienții care s-au recuperat de la COVID-19. Directorul Moderna, Stephane Bancel, a declarat pentru Bloomberg că rezultatele „nu ar fi putut fi mai bune”, informează nypost.

Citeşte şi Savanţii ruşi i-au promis lui Vladimir Putin un vaccin împotriva Covid-19 până la sfârşitul verii. Şeful echipei s-a injectat singur