Ce a postat Adrian Răspopa pe Facebook, cu câteva ore înainte să moară. Pilotul era foarte mândru de maşina sa de raliu

Pilotul de curse Adrian Răspopa și-a pierdut viața în timpul Raliului Iașului, după ce mașina sa a avut o ieșire violentă în decor. Cu câteva ore înainte de tragedie el postase mai multe fotografii pe Facebook, din prima zi a raliului.

05 sept. 2021, 10:32
Ce a postat Adrian Răspopa pe Facebook, cu câteva ore înainte să moară. Pilotul era foarte mândru de maşina sa de raliu

Adrian Răspopa era foarte activ pe Facebook şi chiar sâmbătă, în ziua în care a murit, a avut două postări, una la ora 7.18 dimineaţa, cu fotografii de la shakedown şi startul festiv de la Raliul Iaşiului, iar a doua la ora , înainte de a se pregăti de a doua zi de competiţie.

Adrian Răspopa era extrem de mândru de mașina pe care o conducea – o Skoda Fabia R5, şi spera ca printr-o performanţă bună realizată la Iaşi compania care îl sponsoriza să extindă durata contractului şi pentru tot anul viitor.

Pilotul Adrian Răspopa a suferit multiple leziuni grave la nivelul bazinului, abdomenului şi cranio-cerebral şi a intrat în comă după ce în cursul după amiezii de sâmbătă, în timpul unei probe speciale, a intrat în decor în zona Hadâmbu. „Pacientul a decedat în sala de operaţie. A fost resuscitat timp de două ore, în total, atât în UPU cât şi în sala de operaţie. S-a intervenit chirurgical. S-a făcut tot ce este medical posibil„, a declarat prof.univ.dr Diana Cimpoeşu, şefa UPU-SMURD Iaşi.

Citeşte şi Adrian Răspopa, unul dintre cei mai buni piloţi de raliu din România, a murit după accidentul de la Iaşi. Avea 41 de ani

În urma accidentului, pilotul a rămas încarcerat, iar copilotul Cosmin Diacu s-a autoevacuat. Cei doi au fost transportaţi cu un elicopter la Spitalul Sf Spiridon din Iaşi.

Când a ajuns la UPU de la Spitalul Sf Spiridon din Iaşi bărbatul era în stare critică, în şoc hipovolemic, cu stare de comă post resuscitare. A fost intubat şi ventilat mecanic.