Ce a putut Boc să le ofere lui Crin şi Ponta: ORA Guvernului şi un mic LEUCOPLAST

"Ora Guvernului" în Parlament şi o comisie mixtă de dialog economic sunt câteva dintre ofertele pe care premierul Emil Boc le-a făcut USL pentru ca aceasta să fie mai conciliantă faţă de putere.

18 ian. 2012, 14:05
Ce a putut Boc să le ofere lui Crin şi Ponta: ORA Guvernului şi un mic LEUCOPLAST

„Pe componenta economică, s-a decis crearea unui Consiliu economic de dialog economic putere-opoziţie, care să aibă ca scop crearea şi menţinerea locurilor de muncă (…) Ea va fi alcătuită din experţi care să monitorizeze şi să vină cu soluţii”, a declarat Boc.

Deşi premierul Boc a prezentat-o ca unul dintre rezultatele palpabile ale întâlnirii liderilor coaliţiei de guvernământ cu cei de la putere, ideea a fost întâmpinată cu rezerve de către liderul PSD.

„România este într-o boală gravă. La această boală gravă, propunerea lui Emil Boc a fost ca un mic leucoplast”, a declarat Ponta.

O a doua concesie a lui Boc a fost faptul că s-a declarat dispus să vină lunar în Parlament, împreună cu miniştrii, pentru „Ora Guvernului”, pentru a răspunde direct întrebărilor parlamentarilor.

„Asta a propus dânsul. Principial, suntem de acord, dar nu cu guvernul domniei sale, care trebuie să demisioneze. Sunt luni de când am propus ideea asta. Probabil, ne-au furat ideea”, a remarcat preşedintele PNL, Crin Antonescu.

În al treilea rând, preşedintele PDL s-a arătat dispus să stabilească, împreună cu USL, calendarul electoral pentru 2012 la alegerile comasate, în contextul în care opoziţia nu este de acord cu comasarea.