Ce a răspuns ministrul Sănătăţii, Victor Costache, când a fost întrebat dacă el şi familia lui se vaccinează VIDEO

Ministrul Sănătăţii a făcut declaraţii la România TV privind virusul ucigaş din China, care coincide cu sezonul gripei în România. Victor Costache a fost întrebat dacă el şi familia lui se vaccinează, dat fiind faptul că sunt mulţi părinţi care sunt împotrivă.

RomaniaTV.net
12 feb. 2020, 18:12
Ce a răspuns ministrul Sănătăţii, Victor Costache, când a fost întrebat dacă el şi familia lui se vaccinează VIDEO

Absolut, vaccinarea este, nu se poate pune in discutie in 2020„, a fost răspunsul lui Victor Costache pentru România TV.

Acum 10 ani a fost o campanie impotriva cancerului de col, in care se introducea un vaccin nou si a fost prost comunicata, si de aici s-a facut un amalgam periculos pe intreaga campanie de vaccinare, ceea ce este gresit si trebuie sa recomunicam beneficiile vaccinarii„, îndeamnă ministrul Sănătăţii pe cei care nu îşi vaccinează copiii.

Potrivit declaraţiilor lui Victor Costache, suntem pe primele locuri în UE, privind bolnavii de cancer.

Stam foarte prost in Romania, acum o saptamana, pe 4 februarie, a fost o intalnire la Bruxelles, forum pe cancer, si comisarul european a vorbit despre Romania foarte mult, o pacienta din Romania are de 16 ori mai putine sanse de a supravietui unui cancer de col uterin fata de o pacienta din Italia.

Acest lucru trebuie sa inceteze si lucram la masterplan pentru cancer si la un program nou pentru pacientii cu neoplazii care ar trebui sa debuteze din aprilie 2020, trebuie sa ne crestem capacitatea de diagnostic si de a trata mai rapid pacieniti din Romania pentru a-i prinde in stadii precoce si a le da mai multe sanse de supravietuire. De asemenea, trebuie sa crestem capacitatea si accesul pacientilor din Romania la tratamente si tehnologii inovative„, ne-a mai declat Victor Costache.

„Colaborez foarte bine cu Raed Arafat”

Deşi există un conflict între Guvern şi Raed Arafat, Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a spus la România tv că are o colaborare foarte bună cu şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU). De asemenea, ministrul Costache spune că experienţa Colectiv a fost o drama care a făcut ca lucrurile în sistemul de sănătate să se îmbunătăţească.

„Colaborez foarte bine cu Arafat. Avem pe unele domenii colaborări foarte bune, pe unele avem divergenţe, este firesc. Cred că într-un sistem democratic avansam cand ne exprimam parerile, este important să ne exprimam institutional si apoi in spatiul public, dar si asa este important ca exista discutii sanatoase. Amandoi ne facem treaba si apreciez ca pe criza si epidemia de coronavirus, care nu a atins Romania, atât MS cât si MAI au avut o colaborare perfecta”, a spus Victor Costache la România TV.

Reamintim că Raed Arafat a criticat foarte dur măsurile Guvernului Orban în domeniul sănătăţii, susţinând că afectarea serviciilor de urgenţă se încadrează în periclitarea siguranţei naţionale.