Gândaci și alimente expirate la mai multe patiserii din Capitală! ANPC a dat amenzi colosale

Gândaci, mizerie și alimente expirate. Asta găsim la mai multe patiserii din Sectorul 5 al Capitalei. Condițiile de igienă sunt de netolerat. ANPC a dat amenzi usturătoare reprezentanților patiseriilor.

28 ian. 2022, 14:14
Gândaci și alimente expirate la mai multe patiserii din Capitală! ANPC a dat amenzi colosale

Gândaci și alimente expirate la mai multe patiserii din Capitală! ANPC a dat amenzi colosale

În trei patiserii din Sectorul 5 al Capitalei au fost descoperite nereguli revoltătoare. Două dintre ele au acum activitatea suspendată temporar.

Inspectorii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului (ANPC) au dat amenzi de 35 de mii de lei și au retras peste o sută de kilograme de produse, potrivit știrileprotv.

De altfel, mai multe lanțuri de magazine au fost verificate de ANPC. Inspectorii au găsit ouă și diverse lactate expirate și fructe și legume stricate ori acoperite cu un strat gros de praf. Și în aceste situații, autoritățile au dat amenzi între 5 și 15 mii de lei.

Un șobolan viu a fost găsit printre produse. ANPC, amendă de 20 de mii de lei

Multe patiserii și alte tipuri de magazine alimentare din țară sunt vizate de controale ale inspectorilor ANPC în ultima perioadă.

O patiserie din Sectorul 2 al Capitalei a fost amendată, în urmă cu două luni, după ce un șobolan viu a fost găsită în unitate.

Comisarii pentru Protecţia Consumatorilor au amendat cu 20.000 de lei o patiserie din sectorul 2 al Capitalei şi au retras definitiv de la comercializare aproximativ 300 de kilograme de produse alimentare, după ce au găsit un şobolan viu în incinta unităţii, dar şi alte nereguli în urma controlului.

„În urma unei apariţii în spaţiul public a unor imagini cu un şobolan în rafturile unei patiserii, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) s-a autosesizat şi în seara zilei de 28 noiembrie 2021, echipe de control ale Comisariatului Bucureşti, coordonate de preşedintele ANPC, Mihai Culeafă, au efectuat un control la S.C. Lux Pan Pancor S.R.L., cu punctul de lucru în Şos. Pantelimon, nr. 258, din sectorul 2 al Capitalei, locul de unde proveneau imaginile.

Deficienţele constatate de comisarii ANPC au fost: prezenţa unei rozatoare (şobolan viu), în incinta unităţii, utilizarea unor grătare cu rugină şi vopsea exfoliată, neigienizate, existenţa unor pereţi neigienizaţi, în zona de gătire, cu strat grosier de grăsimi şi arsuri, tavan cu exfolieri precum şi nerespectarea temperaturilor de păstrare a produselor alimentare în agregatul frigorific, materiile prime fiind depozitate la +15 grade Celsius”, se arată într-un comunicat al ANPC.