Ce alimente să eviţi când ai probleme gastrice

Când ai stomacul sensibil, anumite alimente irită mucoasa gastrică și cresc aciditatea. Află care sunt produsele pe care să le eviți în alimentația de zi cu zi.

RomaniaTV.net
28 mart. 2016, 12:40
Ce alimente să eviţi când ai probleme gastrice

Mezeluri și afumături

Carnea grasă, afumată, pastrama, mezelurile, slănina sunt de evitat dacă ai ulcer. Scoate din meniu și carnea excesiv de preparată, carnea de rață, de gâscă, pielea de la carnea de pui.

Pâine proaspătă

Pâinea proaspătă, produsele de patiserie, prăjiturile cu cremă și ciocolată, gogoșile prăjite în ulei – pune-le pe toate pe lista neagră.

Prăjeli

Chiar dacă-ți plac cartofii prăjiți și iahnia de fasole cu ceapă, trebuie să renunți la ele când ai ulcer gastric. De fapt, renunță la „prăjeli”, favorizând alimentele fierte, coapte sau la grătar. Asta nu înseamnă să renunți la ingredientele preferate: în rețete, înlocuiște, spre exemplu, ceapa prăjită cu cea înăbușită.

Citeşte şi  11 remedii naturiste pentru gastrită

Condimente iuți

Nu e nevoie să renunți la condimente, însă dă prioritate celor care nu îți irită mucoasa stomacală. Prin urmare, spune da verdețurilor (pătrunjel, mărar), ierburilor aromatice (tarhon, busuioc, cimbrișor, oregano), și evită asezonarea mâncărurilor cu piper, boia iute.

Oțet

Înlocuiește oțetul din mâncăruri cu oțet balsamic diluat sau cu zeamă de lămâie.

Lactate grase

Laptele și derivatele sale, degresate, sunt recomandate în ulcer, nu însă și în varianta lor nedegresată. Abține-te să te ghiftuiești cu smântână, cu iauturi și brânzeturi grase.

Crudități

Doar fructele bine coapte și cu fribre moi – banane, caise, pepene – sunt acceptate în regimul tău de suferind de ulcer. Evită fructele oleaginoase (nuci, migdale, fistic), fructul de avocado. E bine să consumi legumele gătite, sub formă de supe (morcovi, dovlecei, fasole verde).

Cel mai frecvent simptom al ulcerului gastric este sentimentul de arsură în stomac şi îl poţi trata cu aceste remedii naturale.