CE a deblocat plăţile pe programul POS CCE

Comisarul european pentru politică regională, Johannes Hahn, l-a anunţat pe premierul român Victor Ponta că executivul comunitar a luat decizia deblocării plăţilor pe Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice (POS CCE), a declarat marţi, la Bruxelles, purtătoarea de cuvânt a înaltului oficial european, Shirin Wheeler, citată de Agerpres.

RomaniaTV.net
08 oct. 2013, 09:44
CE a deblocat plăţile pe programul POS CCE

CE a anunţat la sfârşitul lunii iunie că a început pregătirile pentru o decizie de suspendare a POS CCE, întrucât autorităţile române nu luaseră măsurile solicitate şi nu efectuaseră acţiunile de corecţie solicitate de serviciile sale.

Comisarul european pentru politică regională, Johannes Hahn, a afirmat însă la mijlocul lunii trecute că autorităţile române au făcut ‘eforturi considerabile’ pentru a corecta deficienţele semnalate de CE şi pentru a asigura un sistem de management mai eficient. Între timp, o echipă de audit a CE s-a deplasat în România, iar Autoritatea română de audit şi-a trimis la Bruxelles raportul privind măsurile luate de autorităţi pentru funcţionarea POS CCE.

POS CCE s-a aflat printre cele trei programe operaţionale suspendate în întregime sau parţial în octombrie 2012. Între timp, Programul Operaţional Regional şi Programul Operaţional Sectorial Transporturi au fost deblocate.