Ce ascund, de fapt, cele două fetiţe care şi-au vândut jucăriile”ca să achite mama facturile”. Povestea dramatică a fetelor

Cele două fetiţe de 9 şi 12 ani, din Roman, care şi-au vândut jucăriile pe stradă pentru ca părinţii lor să aibă bani să achite facturile, ascund de fapt o poveste dramatică.

29 sept. 2021, 09:59
Ce ascund, de fapt, cele două fetiţe care şi-au vândut jucăriile”ca să achite mama facturile”. Povestea dramatică a fetelor

Ce ascund cele două fetiţe care şi-au vândut jucăriile”ca să achite mama facturile”. Cele două copile sunt crescute, de fapt, de sora lor mai mare, iar tatăl despre care spuneau că munceşte cu ziua pe unde apucă a murit în urmă cu ceva timp.

Ce ascund, de fapt, cele două fetiţe care şi-au vândut jucăriile”ca să achite mama facturile”

Citeşte şi Caz cutremurător: Iasmina şi Iuliana îşi vând jucăriile, cu lacrimi în ochi, „ca să achite mama facturile”

Sora mai mare are aproape 29 de ani şi tot ce îşi doreşte este să-şi ţină cei şapte fraţi lângă ea, aşa cum i-a jurat tatălui ei pe patul de moarte.

„Am aproape 29 de ani şi am trăit mai mult în Franţa decît în România. Mama mea m-a abandonat cînd eram mică, fiind îngrijită de bunica. Apoi am fost luată în Franţa, unde locuia şi muncea tata. La 13 ani acesta a trăit în concubinaj cu o româncă, dînd viaţă la vreo cinci copii.

După o vreme i-a părăsit cu totul. Tata, în 2019, a făcut un accident vascular cerebral, fiind internat, timp de 8 zile, într-un spital în Franţa, în stare vegetativă. A făcut în Franţa de toate. A lucrat pe macara, ca mecanic auto, la căile ferate. De-a lungul timpului a strîns o sumă care ar părea multora măricică. E vorba de vreo 30.000 de euro, bani pe care, rămasă cu şapte fraţi în grija mea, i-am cheltuit, mare parte ducîndu-se pe repatrierea cadavrului şi înhumare.

Greutăţile abia după au început. De la tata ne-a rămas moştenire o casă în Roman, lăsată la toţi fraţii prin testament . Norocul ne-a scos-o la un moment dat în cale pe doamna Cecilia de la Asociaţia Născuţi Îngeri, care a făcut tot posibilul şi ne-a achitat o factură în valoare de vreo 60 de milioane, reprezentînd lumina, gazul şi salubritatea.

Ne-a adus periodic alimente, rechizite pentru şcoală. Marea mea problemă şi frică, în acelaşi timp, a fost aceea de a nu mi se lua copiii. La început am primit tutela provizorie a copiilor, iar acum am primit-o pe cea definitivă. Singurul venit din care îmi întreţin fraţii şi un copil al meu este cel provenind din alocaţiile de stat, sumă absolut insuficientă să acopere toate cheltuielile“, a declarat tânăra în vârstă de 29 de ani, potrivit monitorulneamţ.ro. 

Citeşte şi Povestea impresionantă a unei fetiţe de 4 ani. Şi-a îngrijit surorile mai mici timp de trei zile, crezând că tatăl lor dormea, dar, de fapt, murise

Tânăra a explicat că fraţii ei se tem că vor ajunge în grija statului.

„De cînd am grija lor, copiii au învăţat să trăiască viaţa aşa cum e. După moartea tatei am întîlnit- o pe doamna avocat Mădălina Dornescu, care ne-a ajutat în toată această perioadă nu doar cu procesul de custodie al copiilor, ci şi material, de mai multe ori. Îmi cer scuze, pentru că aşa cum aţi remarcat, fetele au spus jumătăţi de adevăruri, doar din teamă“, a mai spus fata de 29 de ani.

Tânăra spune că marea lor problemă o reprezintă achitarea facturilor la electricitate, gaz şi salubritate.

„Marea grijă este însă încălzirea casei la iarnă. Am avea nevoie de o centrală termică, care să consume mai puţin. Nevoile sînt foarte mari tot timpul. Nu e uşor să am grija atîtor suflete“, mai spune fata.

Viceprimarul de Roman, Radu Samson, spune soarta viitoare a copiilor depinde de procesul de custodie al acestora.

„În această dimineaţă (ieri – n.r.) managerul de caz a primit confirmarea faptului că există o sentinţă de tutelă către sora mai mare, doamna S. După ce aceasta va rămîne definitivă şi irevocabilă, sora mai mare va fi ajutată să obţină o indemnizaţie de tutelă pentru fiecare minor avut în grijă, care are o valoare de 600 lei“.

Avocata Mădălina Dorneanu a declarat că lucrurile sînt mai complicate decît par la prima vedere, ţinînd cont de faptul că mama copiilor trăieşte şi locuieşte la Constanţa şi că aceasta ar fi interesată de casa rămasă de la tatăl copiilor, motiv pentru care nu ar fi dispusă să renunţe la tutela copilor. De alfel mama mai are alţi doi copiii.