Ce ascundea criminalul din Grădina Botanică în rucsacul pe care l-a avut la el, în acea zi. Ideea de premeditare prinde din ce în ce mai mult contur

Crima de la Grădina Botanică din Craiova pare din ce în ce mai mult una cu premeditare, decât un atac spontan, așa cum s-a considerat inițial. Tânărul criminal avea în rucsac mai multe lucruri care conduc mai degrabă la ideea de atac premeditat, decât la un acces de furie, așa cum a declarat el, imediat după ce a fost prins.

03 iul. 2023, 20:19
Ce ascundea criminalul din Grădina Botanică în rucsacul pe care l-a avut la el, în acea zi. Ideea de premeditare prinde din ce în ce mai mult contur

Anchetatorii au dezvăluit că tânărul criminal de la Grădina Botanică din Craiova avea în rucsac mai multe lucruri care conduc spre ideea că își planificase atacul. Inițial, el a declarat că nu îi cunoștea pe cei doi tineri pe care i-a înjunghiat, dar ceea ce au descoperit oamenii legii în rucsacul lui arată mai degrabă contrariul. În rucsac, tânărul avea un cuţit profesional de vânătoare, o mască neagră din plastic care îi putea acoperi  toată faţa şi mănuşi groase din piele,

Citește și  Mama Melisei, fata ucisă în Grădina Botanică din Craiova, a dispărut de acasă. Soțul femeii a sunat la 112, după ce aceasta i-a trimis mai multe mesaje cu tentă sinucigașă

Specialiștii susțin că aceste elemente arată mai degrabă faptul că avea de gând să acționeze în acest fel, fiind foarte puțin probabil ca un tânăr de vârsta lui, care se plimbă, pur și simplu prin Grădina Botanică, să aibă asupra lui astfel de lucruri, din întâmplare.

În acest nou context, declarația inițială a criminalului., conform căreia el a susținut că nu îi cunoștea pe cei doi și că totul ar fi fost, în fapt, o reacție necontrolată, la nervi, nu mai are niciun fel de consistență, fiind din ce în ce mai puțin probabil ca tragedia de la Craiova să fi intervenit în urma unui atac spontan.

”Copilul acesta a plecat de acasă hotărât să comită o faptă gravă, de aceea a luat un cuțit foarte mare, este ceva mare și pentru un om matur și-a luat și mânuși și cagulă”, a declarat criminalistul  Dan Antonescu, pentru Antena 3 CNN.

Citește și Prima reacție a unui criminalist după atacul sângeros din Grădina Botanică din Craiova: „A plecat de acasă hotărât să comită o faptă gravă”

Între timp, tânărul de 19 ani care a fost înjunghiat în atacul de la Grădina Botanică din Craiova a fost mutat din secția de Terapie Intensivă, în cea de Chirurgie toracică, semn că starea lui este stabilă și că procesul de refacere se desfășoară conform planului. Băiatul se flă în continuarea sub atenta supravheghere a medicilor, fiind așteptat momentul în care el va putea să discute cu anchetatorii. În opinia criminaliștilor, declarația tânărului va fi foarte importantă pentru acest caz, fiind esențială, în fapt, pentru stabilirea mobilului crimei.

Până la acel moment, însă, este nevoie de consilierea lui psihologică, astfel încât declarația lui să fie cât mai puâin afectată de drama prin care a trecut, prietena lui de 14 ani fiind ucisă prin înjunghiere în urma atacului violent de la Grădina Botanică din Craiova.