Sute de protestatari din Liban i-au cântat „Baby Shark” unui copil de un an. Mama băieţelului le-a spus că era speriat!

Sute de mii de oameni au ieșit pe străzi în mai multe orașe din Liban, ca să ceară o reformă profundă a statului și schimbarea clasei politice, pe care o consideră profund coruptă. Eliane Jabbour, o tânără mamă care se afla în maşină împreună cu copilul său de numai un an si trei luni, a fost prinsă în mijlocul protestatarilor. Femeia a fost plăcut surprinsă de reacţia manifestanţilor, iar clipul filmat de aceasta s-a viralizat rapid.

23 oct. 2019, 07:21
Sute de protestatari din Liban i-au cântat „Baby Shark” unui copil de un an. Mama băieţelului le-a spus că era speriat!

Eliane Jabbour trecea cu maşina, în care se afla şi fiul ei, prin sudul capitalei Libanului, când a ajuns în mijlocul unui grup de protestatari.

„Le-am spus că alături de mine este fiul meu şi, dacă se poate, să nu fie foarte zgomotoşi”, a povestit femeia pentru CNN. 

În acel moment, manifestanţii au început să fredoneze „Baby Shark”, un cântec foarte cunoscut copiilor din întreaga lume.

„Reacţia lor a fost spontană”, relatează Jabbour said. ” Băieţelului meu îi place foarte mult acest cântecel şi, de fiecare dată când îl aude acasă, râde din tot sufletul”, a mai spus mămica. 

Clipul s-a viralizat rapid în Liban.

 

Protestele din Liban au început săptămâna trecută, imediat după ce Guvernul a anunțat că va impune o taxă zilnică de 20 de cenți pentru fiecare aplicație de mesagerie utilizată de cetățeni, inclusiv WhatsApp.

Libanul se confruntă cu o inflație galopantă, în timp ce creșterea economică stagnează, iar nivelul de îndatorare se ridică la cote alarmante. Oamenii acuză clasa politică de incompetență și corupție.

Surse din anturajul premierului libanez Hariri au spus că principalul punct în pachetul de reforme economice include reducerea salariile actualilor şi foştilor oficiali guvernamentali cu circa 50%.

Proiectul prevede de asemenea posibilitatea de privatizare a sectoarelor de electricitate şi telecomunicaţii, precum şi o nouă lege pentru recuperarea fondurilor publice delapidate.

Proteste masive în Liban. Patru miniştri au demisionat