Adrian Năstase, EXECUTAT SILIT. Vezi ce avere are fostul premier şi fără ce bunuri ar putea rămâne

Adrian Năstase va fi executat silit pentru prejudiciul adus în dosarul "Trofeul Calităţii". Judecătoria Sectorului 1 a admis cererea făcută de Inspectoratul de Stat în Construcţii, aşa că fostul premier riscă acum să rămână şi fără proprietăţi, şi fără mai multe bunuri de valoare. Executorul judecătoresc poate scoate la licitaţie toate bunurile pe care Adrian Năstase le deţine, dar nu se poate atinge de proprietăţile trecute pe numele soţiei. Prejudiciul în dosarul "Trofeul calităţii" depăşeşte 3 milioane de lei.

RomaniaTV.net
01 feb. 2013, 14:38
Adrian Năstase, EXECUTAT SILIT. Vezi ce avere are fostul premier şi fără ce bunuri ar putea rămâne

Potrivit declaraţiei de avere depuse la Camera Deputaţilor din data de 19 iulie 2012, Adrian Năstase deţine, împreună cu Daniela Năstase, un teren agricol la Cornu şi trei terenuri intravilane în Bucureşti. Soţii mai au şi un apartament în Bucureşti. Adrian Năstase deţine şi autoturism Mitsubishi dobândit prin vânzare-cumpărare.

În declaraţia de avere mai este menţionat faptul că politicianul are timbre româneşti-străine cu o valoare estimată la 450 dolari, diverse obiecte din argint de 1.000 dolari, icoane şi obiecte de cult de 8.340 lei, obiecte de artă decorativă de 20.760 lei (anul dobândirii: 1973-1989) şi de 12.006 lei (anul dobândirii: 1990-2004).

Omul politic are conturi curente bancare de 835 euro şi 7896,09 lei. Contul curent de 1.430.319,45 lei şi 195.700,41 euro sunt banii încasaţi din vânzarea pădurii Corbeanca şi vânzarea moştenirii Danielei Năstase.

Casele, terenurile, bijuteriile şi alte obiecte de preţ deţinute de familia Năstase valorează mai mult de un milion de euro. Cu toate acestea, este posibil ca statul să nu-şi recupereze prejudiciul integral de la Adrian Năstase, în condiţiile în care mai multe bunuri de valoare sunt trecute pe numele soţiei. Executorul silit nu se poate atinge, de exemplu, de casa de vacanţă de la Cornu, unde familia îşi petrecea timpul liber, deoarece proprietatea aparţine Danei Năstase. Aceasta mai deţine terenuri, un apartament, bijuterii, tablouri şi obiecte de artă.

Totul a început în 2004, atunci când Adrian Năstase era în campanie electorală pentru alegerile prezidenţiale. Potrivit procurorilor, acesta a organizat simpozionul „Trofeul Calităţii”, cu ajutorul Inspectoratului de Stat în Construcţii, pentru a masca o strângere de fonduri. Năstase a negat mereu acuzaţiile.

Adrian Năstase execută în prezent pedeapsa de doi ani de închisoare primită în dosarul „Trofeul Calităţii”.