Ce avere are Niculae Bădălău. Primeşte un salariu de invidiat de la Curtea de Conturi, iar familia lui a fost implicată în mai multe scandaluri mondene

Scandal politic major după circul monden neîncetat. Niculae Bădălău, reținut de DNA într-un dosar de corupție. Vicepreședintele Curții de Conturi este acuzat de dare de mită și trafic de influență. De-a lungul timpului, însă, familia Bădălău a fost implicată în mai multe scandaluri, atât cu fosta noră, dar și cu Bianca Drăgușanu.

28 nov. 2022, 10:32
Ce avere are Niculae Bădălău. Primeşte un salariu de invidiat de la Curtea de Conturi, iar familia lui a fost implicată în mai multe scandaluri mondene

Reținerea de către DNA a fostului ministru al Economiei și parlamentar PSD Niculae Bădălău deschide Cutia Pandorei plină cu întrebări despre avearea familie. De exemplu, de unde a avut fiica lui Bădălău bani pentru a investi 4 milioane de euro într-un salon de lux pentru evenimente festive. Numai un candelabru din salon valoreaza 100.000 euro, potrivit jurnaliștilor de la Puterea.

Nunta Sabinei, fiica fostului ministru, a avut loc anul acesta chiar în complexul de lux, care are 1,5 hectare și cu un luciu de apă de aproximativ 200 de metri pătrați. Cheltuiala a fost una colosală, numai aranjamentele florale au costat zeci de mii de euro.

Citeşte şi: PSD îi cere demisia lui Niculae Bădălău de la conducerea Curţii de Conturi: „Prezența sa în această funcție ar afecta grav credibilitatea instituției”

 

Scandaluri pe mulţi bani în familia lui Niculae Bădălău

De-a lungul anilor, Niculae Bădălău a fost de multe ori în atenția presei, atât prin prisma scandalurilor din familie, cât și din cauza declarațiilor care au stârnit reacții dure.

In urmă cu câțiva ani, casa lui Nicolae Bădălău din Bolintin Vale a fost spartă de hoti. Aceștia i-au furat si pistolul senatorului PSD. Pentru că nu tinea arma intr-un seif, atunci el a fost amendat cu 5.000 lei si i-a fost suspendat permisul de port armă.

Citeşte şi: Niculae Bădălău, acuzat de dare de mită şi trafic de influenţă. Procurorii DNA cer arestarea lui

Scandalurile din familia Bădălău l-au vizat și pe fiul fostului ministru al Economiei, care oferă material consistent de prezentat în presă încă de când a început divorțul de Claudia Pătrășcanu.

„Tot timpul ma ameninta, cu cuvinte jugnitoare, ma ameninta ca ma va declara nebuna ca imi va lua copiii. Si nu mi e frica sa spun acest lucru cu toata taria, stim cu totii influenta familiei tatalui copiilor mei si nu mi e frica sa spun acest lucru”, spune în trecut Claudia Pătraşcanu.

După despărțirea de Claudia Pătrășcanu, Gabi Bădălău s-a cuplat cu Bianca Drăgușanu, însă părinții acestuia nu au agreat-o.

 

Ce avere are Niculae Bădălău, fostul baron PSD reținut de DNA pentru dare de mită și trafic de influență

Niculae Bădălău, reținut duminică de procurorii anticorupție pentru dare de mită și trafic de influență, are o avere impresionantă.

Niculae Badălău deține din 2003 un teren agricol în Giurgiu, în suprafață de 1,28 hectare, dar și un teren intravilan, tot din 2003, în suprafață de 0,21 de hectare, ambele fiind dobândite prin moştenire.

Badălău mai deține alte două terenuri intravilane, în Giurgiu, alături de soția sa. Primul teren a intrat în posesia familiei Badălău în anul 1995 și are o suprafață de 0,03 hectare, iar al doilea teren, în suprafață de 0,27 de hectare, a fost dobândit în 2001.

Familia Bădălău deține în proprietate bijuterii de 25.000 de euro și tablouri în valoare de 12.000 de euro, dar are și două case. O casă de locuit în Bolintin Vale, cu o suprafaţă de aproape 900 mp, şi o casă de vacanţă în localitatea Ogrezeni, judeţul Giurgiu.

Potrivit ultimei sale declarații de avere, Niculae Bădălău a încasat un salariu lunar de aproape 5.300 de euro de la Curtea de Conturi.

Soția lui Niculae Bădălău, Rodica, a încasat în ultimul an, în total, 46.266 de lei de Școala Gimnazială Nr. 1 din Bolintin Vale.

În 2021, Niculae Bădălău a vândut un teren intravilan pentru care a încasat 600.000 de euro, se mai arată în declarația de avere depusă.

În prezent, familia Bădălau are în conturi 660.058 euro, 32.832 de lei și 7.029 de dolari.