Ce avere are Volodimir Zelenski. Ce proprietăţi deţine preşedintele Ucrainei în Crimeea şi ce afaceri desfăşoară în Rusia

Serghei Aksionov, șeful Administrației Ruse din Crimeea, a dezvăluit ce proprietăți are Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei, pe teritoriul anexat de Rusia.

29 mart. 2022, 16:26
Ce avere are Volodimir Zelenski. Ce proprietăţi deţine preşedintele Ucrainei în Crimeea şi ce afaceri desfăşoară în Rusia
Ce avere are Volodimir Zelenski

Ce avere are Volodimir Zelenski. Serghei Aksionov a vorbit despre proprietățile pe care Volodimir Zelenski, le are în Crimeea la emisiunea Soloviov Live de la postul de radio Vesti FM, moderată de Vladimir Soloviov, principalul propagandist de presă al regimului de la Kremlin.

Ce avere are Volodimir Zelenski. Ce proprietăţi deţine preşedintele Ucrainei în Crimeea şi ce afaceri desfăşoară în Rusia

Serghei Aksionov susţine că nu doar Volodmir Zelenski are proprietăţi în Crimeea, ci şi șeful Biroului Național Anticorupție al Ucrainei, Artem Sitnik, președintele Curții Constituționale, Oleksandr Tupitski, și șeful Băncii Naționale a Ucrainei, Kirill Șevcenko! Potrivit șefuluiu Administrației Ruse din Crimeea, situația acestor proprietăți este în curs de rezolvare cu departamentul FSB. „Vor fi tratați așa cum merită!”, a declarat Serghei Aksionov.

Zelenski vrea să modifice statutul limbii române în Ucraina şi să o protejeze. „Din respect pentru popoarele vecine mă interesează un asemenea acord”

Informaţiile că Volodimir Zelensky avea proprietăți imobiliare în Crimeea au apărut din perioada preelectorală din 2019. Soția președintelui ucrainean a cumpărat un apartament acolo încă din 2013, înainte de întoarcerea Crimeei în Federația Rusă.

Klaus Iohannis, discuţie cu Zelenski. Ce i-a promis preşedintele României

În plus, Volodimir Zelenski desfășoară afaceri și în Rusia. Companiile fondate de el și colegii săi continuă să funcționeze și să genereze venituri. Acestea sunt LLC „Green Films” și „Platinumfilm”, care au ca activitate distribuția, veniturile din chirie și redevențele din spectacolele de comedie și filmele studioului Kvartal 95. În 2019, Volodomir Zelensky a cedat cota sa unui coleg din Kvartal 95, Andrei Iakovlev, și unei companii offshore din Insulele Virgine Britanice, Appex International, dar dovezile indirecte sugerează că păstrează controlul asupra afacerii prin cei mai apropiați asociați ai săi, frații Serghei și Boris Shefirov, precum și Timur Mindich.

Conform documentelor din 2019, Volodimir Zelenski avea la acel moment o avere cuprinsă între 950.000 şi 1,5 milioane de euro, dar aceasta a fost afectată de război, scrie tyza.net. Există și site-uri care susţin, fără documente oficiale însă, că averea lui Volodimir Zelenski ar fi între 2 şi 6 milioane de euro.