Ce AVERI au strâns marii actori

Arta i-a îmbogățit. Marii actori, deveniți manageri, au reușit să pună deoparte averi impresionante. Printre cei care au bătrâneți liniștite și nu au grija zilei de mâine, se numără Alexandru Arșinel, Ion Caramitru și Maia Morgenstern, informează România TV. Unii dintre ei au câteva case și până la 11 conturi bancare.

14 sept. 2014, 11:00
Ce AVERI au strâns marii actori

Au interpretat sute de roluri și au cules valuri de aplauze, dar şi averi pe măsură, potrivit propriilor declarații. Ion Caramitru, directorul Teatrului Naţional Bucureşti, are două apartamente, două mansarde, o garsonieră, o casă de vacanţă, un garaj şi un teren. Caramitru mai are o colecţie de artă, strânsă din 1965 și evaluată la 17.000 de euro, dar și 11 conturi, în care a depus 1.300.000 lei și aproximativ 120.000 euro. Cât privește câștigurile, el primește lunar aproximativ 23.000 de lei.

Pe locul doi se află directorul teatrului „Constantin Tănase”, Alexandru Arşinel. El a strâns o avere considerabilă: şase terenuri, patru case în Bucureşti, Suceava, Sinaia şi Dâmboviţa, un apartament în Bucureşti, o maşină, 150.000 de euro în opt conturi bancare şi alti 100.000 de euro împrumutaţi fiului său. Cât despre venit, din salariul de manager, drepturi de autor şi indemnizaţia de merit, primeşte lunar aproape 15.000 de lei.

Nici directorul Teatrului Mic din Capitală nu stă rău la capitolul avere. Florin Călinescu deţine trei terenuri în Argeş şi Braşov, două apartamente în Bucureşti, unul în Timişoara, o casă de vacanţă în Poiana Braşov, două ceasuri în valoare de 27.000 de euro şi o maşină. În plus, are în cont un milion şi jumătate de lei şi acţiuni la mai multe societăţi. Din activitățile prestate, acesta a ajuns să câștige aproape 26.000 de lei.

În acest top de succes se află și o femeie. Directoarea Teatrului Evreiesc, Maia Morgenstern, deţine o casă şi un apartament în Bucureşti, o maşină şi 500.000 de lei în opt conturi. În plus, pentru că are multe contracte de drepturi de autor, câștigă lunar aproximativ 15.000 de lei.

Printre cei mai săraci manageri de teatru este George Mihăiţă, care, conform declaratiei de avere, deţine doar un teren.

Citeşte şi Ce salariu avea Florin Călinescu la Pro TV. Oare ce salariu are Andreea Esca?