Ce bine se „câștigă” în administrația publică! Fosta șefă de la HR din Primăria Timișoara are apartament în Tenerife și a fost pusă sub acuzare de DNA

Fosta șefă de la Serviciul Resurse Umane din Primăria Timișoara, Rodica Aurelian, a fost pusă sub acuzare de procurorii DNA într-un dosar care vizează trucarea unor concursuri de angajare din Primăria Timişoara.

19 iul. 2022, 17:51
Ce bine se „câștigă” în administrația publică! Fosta șefă de la HR din Primăria Timișoara are apartament în Tenerife și a fost pusă sub acuzare de DNA

Procurorii DNA Timişoara au descins în această dimineață la Primăria Timișoara să ridice probe într-un dosar ce vizează trucarea concursurilor de angajare. Dosarul penal a fost deschis după plângerea făcută de Dominic Fritz.

Procurorii DNA au anunțat, marți, că fosta șefă a Serviciului Resurse Umane, Rodica Aurelian, a fost pusă sub acuzare. E acuzată de complicitate sub forma participaţiei improprii la abuz în serviciu, în situaţia în care funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, sustragere sau distrugere de înscrisuri în formă continuată, fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată, instigare la fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată, uz de fals în formă continuată.

„În prezenta cauză sunt cercetate aspecte referitoare la săvârşirea unor presupuse infracţiuni de către persoane din conducerea primăriei municipiului Timişoara în legătură cu modalitatea de organizare a unor concursuri de angajare, atât pentru posturi de conducere, cât şi pentru posturi de execuţie, în perioada 2018 – 2020. În contextul menţionat mai sus, suspecta Aurelian Rodica, în calitate de şefă a Serviciului Resurse Umane din cadrul Primăriei Municipiului Timişoara, ar fi înlocuit în dosarele de concurs a 10 persoane lucrările predate de acestea cu altele în care erau trecute răspunsurile corecte. Urmarea acestor demersuri a fost faptul că persoanele respective ar fi promovat concursurile şi ulterior, prin dispoziţiile primarului municipiului Timişoara, care a acţionat fără vinovăţie, ar fi fost numite în posturi de consilier, inspector de specialitate, director executiv etc”, arată procurorii DNA Timişoara. Mai multe persoane sunt urmărite penal, potrivit procurorilor DNA.

Nicolae Robu, fostul primar al Timișoarei, despre care procurorii au spus că „a acționat fără  vinovăție”, a avut o primă reacție după ce au apărut informațiile despre ancheta DNA.

„Eu nu pot decât să salut cercetarea, pt că prin tot ce-am făcut mi-am dorit ca Timişoara să aibă o administraţie performantă, dar înainte de orice, cinstită, corectă, supusă cu sfinţenie legii! Iar dacă se confirmă că unele persoane au acţionat altfel decât erau cuvintele mele de ordine, comiţând ilegalităţi, negreşit ele trebuie să plătească pt asta! Am spus de nenumărate ori: eu am încredere în colaboratori, căci nu se poate funcţiona fără încredere, dar nu garantez decât pt mine! Şi pt mine, GARANTEZ! Aşadar, succes DNA!”, a scris Robu, pe Facebook.

Citește și Descinderi la Primăria Timişoara. Se fac cercetări pentru abuz în serviciu. Primarul Dominic Fritz este vizat

Citește și Nicolae Robu îl acuză pe Dominic Fritz de incompetenţă: „Acesta este adevărul şi făptuitorul trebuie să plătească!”