Ce boli cu transmitere sexuală poţi lua, chiar dacă foloseşti prezervativ

Prezervativul oferă cea mai mare protecție împotriva bolilor cu transmitere sexuală și a sarcinilor nedorite, însă gradul de protecție nu atinge 100%. Există și unele boli pe care le poți lua chiar și când te protejezi în timpul actului sexul, scrie unica.ro.

RomaniaTV.net
11 apr. 2014, 17:22
Ce boli cu transmitere sexuală poţi lua, chiar dacă foloseşti prezervativ

Anumite boli cu transmitere sexuală pot fi luate chiar dacă el poartă prezervativ în timpul sexului. De exemplu, dacă partenerul tău are herpes și faceți sex exact când i-au apărut vezicule, este foarte posibil să iei și tu. Acestea apar în jurul penisului, în zone unde prezervativul nu ajunge.

Mai poți fi infectată cu gonoree, hepatită B sau C ori HIV dacă ești expusă la sângele lui. Mai mult chiar, poți face gonoree orală (sau faringeală) dacă intri în contact cu lichidul seminal al partenerului tău.

Păduchii genitali sunt considerați o boală genitală de cei mai mulți doctori și îi poți lua chiar și dacă porți prezervativ. Există soluții destul de multe pentru îndepărtarea lor și trebuie să îți cureți foarte bine așternuturile, hainele și lenjeria intimă în același timp.

Citeşte mai mult pe Unica.ro