Ce boli poţi avea în funcţie de luna naşterii

Un studiu publicat în Journal of Aging Research din Statele Unite a scos la iveală faptul că luna naşterii îţi influenţează longevitatea. Cercetătorii au studiat datele a peste 1.500 de persoane care au depăşit vârsta de 100 de ani, comparându-le cu informaţii ale rudelor (fraţi sau soţi/soţii) ale centenarilor care au trăit mai puţin. Se pare că luna naşterii influenţează longevitatea. Mai exact, persoanele născute toamna, între septembrie-noiembrie, au şanse mult mai mari de a ajunge la 100 de ani, faţă de cei născuţi în luna martie, de exemplu. De altfel, cercetătorii spun că cele mai mici şanse de a ajunge la 100 de ani le au persoanele născute primăvara.

RomaniaTV.net
16 iul. 2016, 07:34
Ce boli poţi avea în funcţie de luna naşterii

Un alt studiu realizat la Universitatea Oxford la care au participat deopotriva cercetatori si statisticieni, condusi de profesorul Russell Foster, a scos la iveala si bolile pe care le poti dezvolta pe parcursul vietii, in functie de luna nasterii. Iata concluziile lor.

1. Cine e nascut in ianuarie… Alzheimer, Boala Crohn si epilepsie

Explicatia ar fi ca persoanele nascute in ianuarie s-au „bucurat” de prea putina lumina solara in perioada intrauterina si dupa nastere. Iar statisticile prezentate de Oficiul britanic de Statistica vin sa intareasca supozitia.

Citeşte şi  Afla cum vei muri, în functie de luna naşterii

2. Cine e nascut in februarie… tulburari de somn

Tot din cauza lipsei de lumina solara in perioada intrauterina si dupa nastere, persoanele nascute din februarie prezinta tulburari de somn, precum narcolepsia. Mai mult, cei nascuti in februarie sunt mai „activi” dupa lasarea intunericului.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.


loading...