Ce boli poţi trata cu hrean

Aromat, cu miros înţepător şi gust arzător, hreanul este considerat un medicament natural pentru numeroase afecțiuni. Astfel, este recomandat pentru tratarea paraziţilor intestinali, a anemiei, a astmului, a bronşitelor şi a sinuzitelor.

RomaniaTV.net
07 mart. 2018, 12:12
Ce boli poţi trata cu hrean

Hreanul, cunoscut și sub numele de usturoi, rădăcină-sălbatică, conține vitamina C, vitamine din complexul B, dar și minerale, precum fierul, potasiul, calciul și magneziul.

Tratamentul pe bază de hrean, lămâie şi miere ajută organismul să scape de acumulările de toxine, stimulează digestia, dar şi funcţiile bilei şi pancreasului.

Te scapă de tuse și bronșită

Hreanul este recomandat pentru tuse, tratarea bronșitei cronice şi în afecţiunile căilor respiratorii, cum ar fi cele pulmonare, deoarece are efecte antibiotice puternice, expectorante şi bronhodilatatoare.

Citeşte şi REMEDII NATURISTE. Scapă de TUSE cu un sirop făcut din nuci, lămâie sau ceapă

Prepară o mixtură din 3 linguri de hrean ras cu o jumătate de lingură de miere. Se recomandă câte o linguriță din acest amestec, după fiecare masă principală a zilei. De asemenea, poți consuma salată de hrean cu sfeclă roșie.

Ameliorează durerile reumatice

Durerile reumatice pot fi ameliorate cu ajutorul remediilor pe bază de hrean. Astfel, poți prepara oțet din hrean. Se rade rădăcina de hrean, se pune într-un recipient și se toarnă deasupra oțet de mere. Se lasă la macerat câteva zile. Agiți în fiecare zi, iar apoi îl strecori. Se folosește extern.

Tratează durerile dentare

Durerile de dinți pot fi ameliorate cu ajutorul hreanului. Peste rădăcină de hrean rasă se pune alcool de 60 de grade şi se ține într-o sticlă la întuneric. Când te doare un dinte, aplici un tampon cu această soluţie pe locul dureros.

Citeşte şi Boli pe care iaurtul le vindecă. De ce trebuie să-l consumi în fiecare zi

Combate oboseala cronică

Terapia cu hrean este indicată în combaterea oboselii cronice. Se rad 2 rădăcini de hrean, se pun într-un borcan și se toarnă țuică până la umplere. Se lasă la macerat 10-15 zile, după care se filtrează și se trece în sticluțe. Se iau câte trei linguri, după mesele principale. După o pauză de 30 de zile, poţi să repeţi terapia.

Pansament pentru stomac

Digestia lentă şi gastrita hipoacidă se tratează în mod eficient cu câte 2-3 linguri de hrean ras care se consumă în timpul meselor principale. Tratamentul trebuie urmat cel puţin 21 de zile.

Află AICI ce proprietăți are hreanul.