Ce cetățenie are, de fapt, Maria Ciobanu. Lucrul mai puțin știut despre „ciocârlia muzicii românești”, retrasă de pe scenă după 60 de ani de carieră

Maria Ciobanu, supranumită și „ciocârlia muzicii românești”, este una dintre cele mai iubite artiste de la noi. Cu toate astea, puțină lume știe ce cetățenie are, de fapt.

14 sept. 2023, 09:49
Ce cetățenie are, de fapt, Maria Ciobanu. Lucrul mai puțin știut despre „ciocârlia muzicii românești”, retrasă de pe scenă după 60 de ani de carieră
Ce cetățenie are, de fapt, Maria Ciobanu

Maria Ciobanu a bucurat publicul românesc cu vocea sa de ciocârlie timp de mulți ani. Artista s-a retras de pe scena muzicală după 60 de ani de carieră, însă puțini știu ce cetăține are, de fapt, una dintre cele mai îndrăgite voci ale muzicii populare românești.

De la debutul său pe Scena Ateneului român, în 1961, alături de formația „Barbu Lăutaru” a Filarmonicii „George Enescu”, și până de curând, cântăreața se poate lăuda cu aproape 600 de piese înregistrate pe discuri, la radio și TV.

Citește și: Maria Ciobanu, sărbătorită de familie. Artista a împlinit 86 de ani. Ionuţ Dolănescu, marele absent de la petrecere

Ajunsă la venerabila vârstă de 86 de ani, Maria Ciobanu a luat decizia de a se retrage, deoarece nu a dorit să își continue activitatea cu ajutorul playback-ului, mutându-se definitiv în SUA, alături de soțul ei, ambii având și cetățenie americană. Îndrăgita artistă a împlinit vârsta de 86 de ani și a petrecut împreună cu familia în America. Marele absent de la petrecere a fost chiar Ionuț Dolănescu, care i-a trimis mamei sale un mesaj video cu urări.

Artista mai vizitează din când în când România, însă, în ultimul timp soțul ei, Mircea Câmpeanu, a avut probleme de sănătate și nu se știe când aceasta va mai reveni în țară.

Citește și: Cu cine s-a iubit Maria Ciobanu. Adevărul din spatele relaţiei cu soţul celei mai bune prietene, Ileana Sărăroiu

„În 2023 nu știu dacă va ajunge pentru că soțul dânsei, Mircea Câmpeanu, a avut probleme de sănătate și nu cred că-și permite un zbor atât de lung, de peste 12 ore”, a declarat, cu ceva timp în urmă, fiul artistei, Ionuț Dolănescu.

Având o vârstă înaintată, artista s-a pregătit pentru trecerea în neființă și și-a ales și locul de veci. Mormântul artistei se află la Cimitirul Bellu din București, pe Aleea Artiștilor, la umbra unui tei, nu departe de cavoul lui Ion Dolănescu, fosta sa mare iubire.