Ce condiţii trebuie să îndeplinească elevii care vor să urmeze CURSURI ONLINE din 14 septembrie

Săptămâna viitoare va începe şcoala, însă din cauta pandemiei de coronavirus elevii şi profesorii trebuie să respecte o serie de reguli pentru a se proteja. Cu toate aceste restricţii, unii elevi vor putea lipsi motivat de la școală. Este vorba despre acei elevi care locuiesc împreună cu persoane predispuse la îmbolnăvirea cu coronavirus ori de cei care fac parte chiar ei din grupe de risc (au boli respiratorii cronice severe, obezitate severă, boli autoimune etc).

RomaniaTV.net
08 sept. 2020, 10:39
Ce condiţii trebuie să îndeplinească elevii care vor să urmeze CURSURI ONLINE din 14 septembrie

Regulile care vor trebui respectate odată cu începerea anului școlar 2020-2021 au fost stabilite printr-un ordin comun al Ministerului Educației și Cercetării (MEC) și al Ministerului Sănătății (MS), intrat în vigoare în prima săptămână a lunii septembrie, scrie avocatnet.ro.  

Astfel că, elevii pot lipsi dacă locuiesc cu persoane ce fac parte dintr-un grup de risc (deci care se pot infecta mai ușor cu coronavirus). În principiu se pot întoarce la școală, dar pot exista și excepții în care să rămână acasă, la recomandarea medicului.

Citeşte şi: Imagini incredibile surprinse de un poliţist! S-a trezit cu o capră în maşina de poliţie, care i-a mâncat documentele

„Pot exista anumite cazuri în care, după o evaluare concretă și individuală a gradului de boală al persoanei respective și a riscului de contaminare cu SARS-CoV-2 pe care copilul îl poate aduce acasă, se poate recomanda de către medicul curant, cu acordul familiei, ca acel copil să nu se prezinte fizic la școală”, scrie în Ordinul MEC și MS nr. 5.487/1.494/2020.

Același act normativ prevede faptul că, în situația în care un copil nu se prezintă la școală pentru că are acasă o persoană predispusă riscului de îmbolnăvire cu coronavirus, este de datoria școlilor să găsească soluții pentru ca acei copii să poată urma totuși cursurile.

Citeşte şi: SFANTA ANA 2020, tradiţii şi obiceiuri. De ce nu e bine să îţi superi părinţii şi de ce trebuie să iei cadouri pntru copii

„Pentru cei care nu pot reveni la școală, reprezentanții unităților de învățământ vor identifica soluții pentru asigurarea procesului educațional la distanță”, scrie în Ordinul MEC și MS nr. 5.487/1.494/2020.

Același principiu se aplică și în cazul copiilor care fac parte chiar ei din grupe de risc (au boli respiratorii cronice severe, obezitate severă, boli autoimune etc). Aceștia se vor prezenta la școală cu avizul și recomandările specifice ale medicului curant și cu acordul scris al părinților. Pentru astfel de elevi, reprezentanții unităților de învățământ vor trebui să identifice soluții pentru învățământul la distanță sau pentru parcurgerea cursurilor în condiții de siguranță sporite.