Ce conține cel mai scump burger din România. Costă 1000 de euro și e preparat cu foiță de aur. Creația unui concurent de la Chefi la Cuțite

Cel mai scump burger din România este o delicatesă de lux care costă 1000 de euro și este preparat cu foiță de aur comestibilă și caviar.

15 iun. 2021, 10:36

Cel mai scump burger din România poate fi savurat la prețul piperat de 1000 de euro și este preparat cu foiță de aur și caviar, de Chef Iulian Olaru, fost concurent Chefi la Cuţite. Un eveniment gastronomic, din județul Alba, a inclus și un record pentru România și anume cel mai scump burger din țară, făcut numai ingrediente premium.

Chef Iulian Olaru, un specialist în gastronomie, cu peste 20 de ani experiență în domeniul culinar, a muncit peste o oră, ca să prepare burgerul de lux. Cel mai scump burger din România și-a câștigat pe drept statutul deoarece conține nu numai carne de vită de cea mai bună calitate, dar și caviar, foiță de aur, chiflă neagră și verdețuri.

„Pentru acest minunat burger, în valoare de o mie de euro am folosit o carne de vită românească, black angus, caviar românesc auriu şi caviar negru românesc. Chiflă neagră, un strat de carne, foiţă de aur comestibilă, roşii şi castravete.”, a declarat Chef Iulian Olaru.

Cel mai scump burger: „Valorează vreo 20 de Euro, o îmbucătură”

Publicul prezent la eveniment s-a adunat în jurul bucătarului, pentru a observa cât mai bine cum se face un burger de 1000 de euro. După ce delicatesa culinară de lux a fost gata, chef-ul împreuna cu organizatorii au tăiat cu sabia burgerul şi l-au împărţit pofticioșilor, titrează Observator.

„Cred că asta valorează vreo 20 de Euro, o îmbucătură. Este deosebit, este o combinaţie foarte reuşită. Chiar dacă burgerul nu e un produs românesc, totuşi e un preparat la care se pretează să îi aducem o valoare mai mare. O să încercăm să facem şi mititeii în foiţă de aur.”, a declarat Ştefan Bercea, preşedintele Asociaţiei Bucătarilor şi Cofetarilor din turism România.