Simona Halep, desfiinţată după o postare pe Instagram. „Mesajul ciudat al spălatei pe creier!”

Simona Halep a fost depistată pozitiv cu roxadustat la un control doping efectuat la US Open 2022, imediat după meciul pe care l-a pierdut în primul tur, fiind suspendată provizoriu, până la o decizie finală care ar urma să fie luată în 2023.

17 nov. 2022, 13:04
Simona Halep, desfiinţată după o postare pe Instagram. „Mesajul ciudat al spălatei pe creier!”
Simona Halep, desfiinţată după o postare pe Instagram. "Mesajul ciudat al spălatei pe creier!"

Simona Halep, desfiinţată după o postare pe Instagram. Fostul lider WTA a stârnit o controversă uriaşă după ce l-a felicitat pe Holger Rune după victoria acestuia de la Paris Bercy. Totodată, românca și-a exprimat și admirația față de Patrick Mouratoglou, antrenorul ei care acum îl pregăteşte pe tânărul din Danemarca.

Citeşte şi: Simona Halep a plecat din România. Decizie surprinzătoare luată în plin scandal de dopaj FOTO

„Felicitări, Holger Rune! Mi-a plăcut să te văd jucând. Sunt mândră de antrenorul meu, Patrick Mouratoglou, o persoană specială”, a scris Simona Halep pe Instagram.

Gestul româncei a părut neportivit pentru o parte a lumii tenisului, iar jurnaliştii de Essentially Sports au taxat-o dur: „Mesajul ciudat al spălatei pe creier Simona Halep pentru a sărbători realizarea antrenorului Patrick Mouratoglou dezgustă lumea tenisului!”.

Citeşte şi: Câţi bani trebuie să dea înapoi Simona Halep pentru că s-a dopat. Ce a decis Federaţia Internaţională de Tenis

Simona Halep riscă până la patru ani de suspendare!

Potrivit ANAD, roxadustat este o „substanţă nespecifică”, iar Simona Halep nu poate primi o suspendare mai mică de 12 luni, indiferent care sunt circumstanțele atenuante. Dacă se dovedeşte încălcarea intenţionată a listei interzise impuse de Agenția Mondială Antidoping (WADA), perioada de suspendare este de patrru ani. Un detaliu care nu este în favoarea Simonei Halep este următorul: un caz care implică o substanță nespecifică (precum este roxadustat) este presupus intenționat, cu excepția cazului în care sportivul sau altă persoană poate stabili că nu a fost intenționat.