Ce cură de slăbire să urmezi în funcţie de personalitate

Unele persoane sunt vesnic grabite, altele nu reusesc sa se tina de o rutina cum ar fi o dieta, iar altele pur si simplu sunt prea pofticioase ca sa urmeze un regim alimentar. Dar pentru fiecare exista anumite cure de slabire care se pliaza perfect felul de a fi al persoanei respective.

04 oct. 2014, 08:08
Ce cură de slăbire să urmezi în funcţie de personalitate

1. Dieta pentru pofticiosi

Unui om caruia ii place, pur si simplu, sa manance ii este greu sa tina un regim alimentar hipocaloric. Chiar daca obisnuieste sa manance echilibrat si sanatos, faptul ca este mancacios din fire il face sa aiba un exces caloric, iar un regim hipocaloric diametral opus regimului sau alimentar este contraindicat.

Pofticiosii trebuie sa urmeze regimuri alimentare care le permit sa manance de toate, evident, in cantitati mici. Astfel ca, dietele precum Dukan, Atkins, pe baza de proteine, dieta cu varza sau disociata sunt excluse de la bun inceput, caci nu va putea sa le tina.

Persoanelor care gasesc o placere imensa in a manca, pur si simplu, li se recomanda un regim alimentar care are macar o masa ce contine 500 de calorii. Ca femeie, pentru a slabi, este indicat ca aportul caloric sa nu depaseasca 1.500 de calorii pe zi. Asadar, o pofticioasa poate lua doua mese consistente de 500 de calorii si inca doua gustari, fiecare de cel mult 250 de calorii.

Citeşte şi Ţii cură de slăbire? Iată ce ALIMENTE trebuie să ai mereu în frigider

Dar ce presupune o masa pentru o pofticioasa care sa nu depaseaca 500 de calorii? Iata o varianta delicioasa de meniu: salata cu mar copt si branza cheddar (196 de calorii), doua copanele de pui prajite intr-o tigaie de teflon, cu pielita pe ele, dar fara ulei (177 de calorii) si un bol consistent de legume fierte (106 calorii). O astfel de masa aduce in corp 479 de calorii, in total. Copanele de pun se mananca fara pielita, aceasta indepartandu-se dupa prajire in tigaia in care nu a fost adaugat pic de ulei. Este o masa numai buna de un pofticios, care nu depaseste 500 de calorii, datorita copanelelor si a gustului apetisant al salate verzi cu mar copt si branza ceddar. Din cea din urma se mananca atat cat incape intr-un bol pe care-l poti tine in palma.

2. Dieta pentru cei care nu reusesti sa tine cure stricte

Spui ca te apuci de cura de slabire, iti cumperi cele necesare si dupa doua zile te lasi balta? Se prea poate ca un regim alimentar strict sa nu se plieze pe felul tau de a fi. Incearca un regim alimentar care nu impune mese, ci doar alimente. Desi, intr-adevar, orice regim sanatos presupune un orar de mese, daca vrei sa slabesti trebuie sa te antrenezi psihic si sa nu te mai gandesti „cand vine ora mesei”. In schimb, joaca-te cu alimentele pe care ai voie sa le mananci cum vrei. Iti poti crea si singura propriul regim.

Citeste continuarea pe lyla.ro.