Vacanță de coșmar pentru zeci de turiști cazați în Costinești. Unii au ajuns la spital

21 de turiști din Costinești, printre care și șase copii, au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecție alimentară. Inspectorii de la Protecția Consumatorilor au mers marți dimineață la vila unde au fost cazați turiștii pentru a face verificări.

11 iul. 2023, 10:15
Vacanță de coșmar pentru zeci de turiști cazați în Costinești. Unii au ajuns la spital

21 de turişti cazaţi la Vila Mândru din Costineşti, care aveau simptome de toxiinfecție alimentară, au fost transportaţi la spital în Constanţa. Turiștii, între care și copii, au solicitat ajutor medical, iar autoritățile au intervenit cu o autospeciala de transport victime multiple de la Mangalia, un echipaj SMURD şi o ambulanţă a Serviciului Judeţean.

Citește și: Anunț trist de la ANPC, în cazul românilor țepuiți de companiile aeriene: nu există soluții. Mare scandal

În total au fost transportaţi la Spitalul Judeţean Constanţa 21 de turişti, dintre care 11 femei, patru bărbaţi şi şase copii. De asemenea, la locul solicitării a rămas o ambulanţă SAJ pentru evaluarea altor pacienţi.

„Am fost sunată în jurul orei 23.00 că sunt câteva persoane care acuză probleme digestive. Noi le asigurăm turiștilor pensiune completă. Nu știm de la ce este. Unii au simptome, alții nu. La noi am servit la prânz ciorbă de perișoare și sote de porc cu paste, iar seara cârnat la cuptor cu cartofi. Sunt un grup de prieteni. Alimentele sunt proaspete. Toate sunt cu certificat, sunt de la firme specializate. Nu am mai avut probleme“, a declarat Angela Mândru, reprezentant al Pensiunii Vila Mândru din Costinești, pentru ziuaconstanta.ro.

Citește și: Amenzi de 36.000 de euro, dacă dai muzica tare pe plajă. În ce țară se aplică această măsură