Un client al reprezentanţei oficiale a BMW în România a avut o experienţă traumatizantă: după ce a cumpărat un autoturism BMW, la un an, în urma unei intervenţii în service-ul Automobile Bavaria Otopeni, clientul a constatat că maşina fusese avariată înainte să-i fie vândută, scrie economica.net. Stupefiat, a cerut explicaţii.
Reprezentanţa a recunoscut că maşina avusese vicii şi că nu l-a înştiinţat pe client la cumpărare, şi s-a oferit să-i vândă un alt automobil, clasă superioară, Seria 5, reţinând banii cheltuiţi deja pentru primul şi oferindu-i şi un „avantaj client”, un fel de „scuze” pentru neplăceri.
Când, după doi ani, a vrut să cesioneze leasingul, clientului i s-a cerut o verificare la un service autorizat Automobile Bavaria – coincidenţa a facut să fie tot cel din Otopeni. Unde a descoperit că şi a doua maşină prezenta urme de revopsire pentru „aripi spate, capotă portbagaj, bara spate şi bara faţă”.
Actorii: Clientul (căruia îi vom păstra anonimatul), BMW AG (producătorul german al autoturismelor BMW), BMW Group România (reprezentantul oficial în România al BMW AG), Automobile Bavaria (dealerul automobilelor BMW în România) şi Bavaria Leasing (compania care asigură leasing-ul pentru autoturismele vândute).
După constatarea neregulilor, cel care urma să preia leasingul s-a retras, iar clientul nemulţumit s-a adresat Automobile Bavaria, pe care a informat-o despre descoperire. I se programează o discuţie cu un reprezentant şi solicită istoricul de service al maşinii. I se spune că îl va primi a doua zi. Nu numai că nu primeşte istoricul, dar nici nu mai reuşeşte să dea de reprezentantul companiei. Notifică imediat în scris Bavaria Leasing şi Automobile Bavaria, însă nu primeşte curând un răspuns, cum s-a întâmplat în primul caz.
Clientul trimite astfel multiple notificari către BMW AG in Germania, având în vedere situaţia mult mai gravă înregistrată în acest al doilea caz. I se răspunde că, de acum înainte, va ţine legătura cu BMW Group România, reprezentantul legal al BMW AG în România. Primeşte un răspuns de la aceasta, care contrazice descoperirea propriului service: „nu există înregistrată până acum nici o reparație de revopsire pe seria dvs de șasiu la nici un dealer autorizat BMW din România la care a fost mașina până acum„, „grosimea stratului de vopsea de pe aripi măsurată corespunde grosimii vopselei originale din fabrică” și „nu există nici o urmă vizibilă de revopsire”.
Clientul susţine că, în momentul în care BMW Group România a dat acest răspuns, a minţit cu bună ştiinţă, întrucât în baza de date a BMW la nivel de ţară existau date că autoturismul suferise cel puţin o intervenţie de schimbare bară faţă şi revopsire (fapt certificat de istoricul de service, la momentul în care a fost intr-un final emis si predat clientului, după mai mult de 60 de zile de la înregistrarea evenimentului). În plus, grosimea stratului de vopsea de 210 microni, identificat de service-ul Otopeni la verificarea autoturismului şi comunicat ulterior de către BMW Group România ca fiind unul normal, este in contradicţie comparativ cu Standardul BMW Group nr. GS97003-1, care spune că grosimea stratului de vopsea original pentru orice autoturism BMW este de maximum 162 de microni.
Ca urmare a acestei situaţii, clientul a deschis un proces împotriva Automobile Bavaria, Bavaria Leasing şi BMW Group România, începând de luni, 22 septembrie, mai ales că şi-a descoperit maşina în câteva poze pe site-ul B365.ro, folosită de altcineva înainte de vânzare.
Citeşte mai multe pe ECONOMICA.net