Ce e bine să pui în maşina de spălat vase pentru a face tacâmurile să strălucească. Puţină lume ştie acest truc

Un truc te ajută să ai tacâmurile strălucitoare, după ce le scoţi din maşina de spălat vase. Este foarte simplu, la îndemâna tuturor, dar prea puţină lume apelează la această modalitate inedită de curăţare a tacâmurilor.

23 iun. 2023, 19:19
Ce e bine să pui în maşina de spălat vase pentru a face tacâmurile să strălucească. Puţină lume ştie acest truc

Demulte roi, tacâmurile nu au „faţa” pe care ţi-o doreşti, după ce le scoţi din maşina de spălat vase. Pentru a creşte randamentul de curăţare a acestora, nu trebuie să faci altceva decât să pui folie de aluminiu în maşina de spălat vase. Nu sub orice formă, însă. Din folia de aluminiu este recomandat să faci o bilă, o minge, pe care să o plasezi în compartimentul pentru tacâmuri, înainte de folosirea maşinii.

Citeşte şi Atenție la această nouă înșelăciune pe care o practică hoții români

Ei bine, această folie de aluminiu te va ajuta scă „scoţi faţa” tacâmurilor. Secretul constă, de fapt, în interacţiunea dintre particulele din folia de aluminiu şi cele din detergent, în contact cu suprafaţa tacâmurilor.

Chiar dacă este o metodă foarte simplă, la îndemâna tuturor, prea puţină lume o foloseşte, chiar dacă eficienţa metodei a fost, deja, demonstrată.

Citeşte şi Electrica Furnizare atrage atenţia clienţilor săi: Nu vă lăsaţi păcăliţi, este o tentativă de fraudă

În afara cestui truc, mai există o serie de recomadări pentru o spălarea corectă a vaselor, folosind modul automat.

Indicaţiile specialiştilor, conform Cancan, atât pentru protecţia maşinii de spălat vase, cât şi pentru un proces cât mai eficient, sunt următoarele:

  • Nu folosi detergent în exces, altfel vei observa, în special pe pahare, că rămân urme.
  • Mare atenţie, atunci când încarci maşina, unde poziţionezi tacâmurile, astfel încât acestea să nu blocheze braţele rotative.
  • Ai grijă la tipul de săpun pe care îl foloseşti! Dacă ai folosit, în mod accidental, detergent obişnuit de vase, nu detergent special pentru maşina de spălat vase, te vei confrunta, în mod sigur, cu spuma abundentă.
  •  Clăteşte regulat filtrul maşinii tale de spălat vase pentru ca aceasta să funcţioneze eficient.
  • Pentru o curăţare eficientă a vaselor adaugă şi sare în rezervorul special.