Ce e musai să faci înainte să pui carnea în frigider. Orice gospodină trebuie să ştie asta

Există câteva trucuri care vă ajută să păstraţi corect carnea în frigider. Este foarte important să faceţi un anumit lucru înainte de a o introduce în frigider. Orice gospodină trebuie să ţină cont de aceste sfaturi.

27 feb. 2022, 12:00
Ce e musai să faci înainte să pui carnea în frigider. Orice gospodină trebuie să ştie asta

Ce e musai să faci înainte să pui carnea în frigider. Specialiştii Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din Statele Unite avertizează asupra modului în care este păstrată carnea în frigider. Dacă aceasta nu este depozitată corect, riscăm să ne îmbolnăvim.

Ce e musai să faci înainte să pui carnea în frigider

Conform CDC, nu ar trebui să păstrezi niciodată la frigider bucăţi mari de carne. Astfel, înainte de a depozita carnea în frigider, este bine să o tăiaţi în bucăţi mai mici.

Citeşte şi Burgerul care te fereste de boli. Iata cum se prepara!

„Bucățile mari de carne, precum fripturile sau un curcan întreg, ar trebui împărțite în cantități mici pentru refrigerare”, avertizează specialiștii, potrivit catine.ro. 

Atenţie, carnea trebuie păstrată la o anumită temperatură. Specialiştii CDC avertizează că bucăţile de carne se păstrează în frigider la o temperatură de patru grade celsius.

Dacă mâncarea a fost expusă la temperaturi mai mari de 8 grade celsius, ar trebui pusă la frigider în maxim o oră. Doar aşa puteţi evita dezvoltarea bacteriilor. Consumul alimentelor ce conţin bacterii precum E.coli sau Salmonella îţi pun în pericol sănătate.

Specialiştii americani avertizează că cei mai expuşi sunt copiii cu vârsta mai mică de 5 ani, adulții care au 65 de ani sau mai mult, persoanele al căror sistem imunitar este slăbit și femeile însărcinate au un risc mai mare.

Experţii mai atrag atenţia că bucăţile de carne nu poate fi păstrate la frigider pentru mult timp. Nu te așteapta să fie în siguranță dacă o consumi ulterior, chiar dacă temperatura a fost optimă. Perioada de valabilitate pentru aceste alimente gătite variază în funcție de tip.

De exemplu, slănina sau cârnații gătiți pot rezista în siguranță într-un frigider la 4 grade celsius sau mai rece timp de o săptămână. Carnea de pasăre fiartă va rămâne bună doar trei până la patru zile în frigider.

Citeşte şi Pune o coajă de banană într-un borcan plin cu apă și las-o două zile. Trucuri nebănuite care îți pot schimba viața