Ce educație financiară le-a oferit Dan Negru copiilor săi. Fiica lui muncește de la 13 ani: „Un om sărac poate să devină bogat”

Dan Negru este foarte mulțumit de educația financiară pe care le-a oferit-o copiilor săi și spune despre el că este o persoană chibzuită.

22 mai 2023, 09:20
Ce educație financiară le-a oferit Dan Negru copiilor săi. Fiica lui muncește de la 13 ani: „Un om sărac poate să devină bogat”
Dan Negru, despre educația financiară a copiilor săi

Dan Negru este un om chibzuit, care de-a lungul carierei sale a reușit să acumuleze sume importante de bani care să-i ofere confortul necesar lui și familiei sale. Chiar dacă se poate numi un om stabil din punct de vedere fianciar, și-a educat copiii să se axeze mai mult pe valorile morale decât pe cele monetare.

Astfel, Dan Negru și-a dorit ca Dara și Bogdan, copiii lui, să fie educați într-un mediu în care să deprindă moralitate din punct de vedere financiar și să învețe că au nevoie să muncească pentru a avea ceea ce își doresc.

Prezentatorul TV e de părere că cei doi copii ai săi sunt foarte bine ancorați în realitate, dartorită educației pe care au primit-o.

„Cred ca i-am crescut cumpătați și liniștiți, nu au neliniștea de a avea cât mai mult. I-am învățat că, dorindu-și puțin, un om sărac poate să devină bogat”, a spus Dan Negru, potrivit wowbiz.ro.

Citește și: Dan Negru dă de pământ cu șeful TVR, Dan Turturică, după umilința de la Eurovision: „Devenim penibili!”

Acesta este conștient că resursele materiale se pot pierde oricând, în diferite circumstanțe, așa cum s-a întâmplat în cazul familiei sale pe vremea regimului comunist.

„Am învățat din familie că agoniseala financiară poate să dispară într-o noapte, pe ai mei, pe toți, și pe bunici, și pe părinți, din partea ambelor familii, i-au arestat comuniștii într-o noapte și i-au deportat în Bărăgan timp de 5 ani tocmai pentru că erau înstăriți. Le-au confiscat tot.

Din investițiile lor de atunci eu puteam să trăiesc liniștit, dar ele au dispărut într-o noapte. Mi-a fost o bună lecție pe care am auzit-o mereu în casă, încă de mic”, a mai spus Dan Negru.

Citește și: Dan Negru intervine în scandalul grevei profesorilor: „Umilința, nu banii, i-a făcut pe mulți profesori să plece din învățământ!”

Chiar dacă are 13 ani, fiica lui Dam Negru își petrece timpul în cabinetul de stomatologie al mamei sale, unde o ajută pe aceasta, pentru a câștiga bani de buzunar.

„Dara o ajuta pe soția mea și pe colegele soției mele. Mi-ar plăcea să-i calce ei pe urme și nu mie. Un medic lasă ceva în urmă. Eu n-o să las nimic, doar o urmă de bucurie, într-o seară la tv. Lumea uită bucuria aia a doua zi. Dara stă vreo două ore la treabă. E adevărat, o oră din cele două mai stă și pe Tik Tok. Dar cred că deja are vârsta bună la care să înceapă să vadă cum se câștigă banii. E mai ușor să construiești un copil bun decât să repari un matur stricat”, a spus prezentatorul, potrivit cancan.ro.