Ce efect are semnul crucii făcut deasupra mâncării. E uimitor

Pe vremuri, părinţii şi bunicii obişnuiau să închine mâncarea de fiecare dată când o puneau pe masă. Tradiţia era moştenită din bătrâni, iar oamenii făceau Sfânta Cruce deasupra mâncării întrucât considerau că "aşa e bine". Nu ştiau însă efectul miraculos pe care îl are acest gest şi care a fost acum demonstrat ştiinţific.

RomaniaTV.net
26 nov. 2015, 10:58
Ce efect are semnul crucii făcut deasupra mâncării. E uimitor

Semnul Crucii facut cu mana deasupra mesei pe care se aflau bucatele sau cu cutitul pe paine inainte sa o taie, asa ne amintim cu totii ca incepea fiecare masa in copilarie, in special la sate.

Citeşte şi  VINEREA MARE: De ce nu trebuie să pui oţet în salată

Ei bine, oamenii de stiinta rusi sustin ca au dovedit experimental proprietatile miraculoase ale semnului crucii si al rugaciunii. Potrivit acestora, gestul e menit sa purifice mancarea si apa, avand proprietati bactericide.

„Am stabilit ca obiceiul facerii semnului crucii deasupra mancarii si bauturii, inainte de masa, are un profund sens mistic. In spatele lui este un folos practic: mancarea este purificata efectiv instantaneu. Este un mare miracol, ce se intampla fizic in fiecare zi”, a declarat fizicianul Angelina Malakhovskaya, potrivit ziarullumina.ro.

Citeste si celelalte semnificatii pe ele.ro